Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čestitao službama

Josipović u Gorskom kotaru: Stanje je teško, puno je štete

Ivo Josipović,Gorski kotar
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/14
06.02.2014.
u 17:23

Obišao je Crni Lug, Gerovo i Delnice. Čestitao je službama koje su učinile sve da šteta bude što manja

Stanje je teško, puno je štete. Nadležne su službe spremno reagirale na probleme. Možda se elementarne nepogode ne mogu spriječiti, ali se mogu brzo i efikasno uklanjati – kazao je predsjednik Ivo Josipović za današnjeg posjeta Gorskom kotaru.

Obišao je Crni Lug, Gerovo i Delnice. Čestitao je službama koje su učinile sve da šteta bude što manja. Na pitanje može li se nešto očekivati od EU, potvrdio je da je ministrica vanjskih poslova o tome govorila.  

– Vlada se brine o tome, postoji fond solidarnosti i zaista bi trebalo aplicirati na taj fond – kazao je. Na upit o zakonskoj regulativi koja bi mogla pomoći Gorskom kotaru, predsjednik Josipović kazao je da su takvi propisi postojali i da će uvijek postojati, a pomažu krajevima koji su na određeni način ugroženi, posebno ako je depopulacija u pitanju. Vjerujem da Vlada o tome sigurno razmišlja – kazao je predsjednik Josipović.

Stožer za zaštitu i spašavanje Primorsko-goranske županije upoznao je predsjednika Josipovića s razmjerima šteta koje su nastale zbog vremenskih nepogoda.

– Zahvaljujem svim službama koje su morale reagirati. Zadivljen sam duhom građana Gorskog kotara jer, unatoč zaista ozbiljnoj nepogodi, oni su optimistični i sudjeluju na sjajan način u uklanjanju posljedica. To je prilika u kojoj se pokazalo da se znamo boriti protiv nepogoda. Ovo je i prilika da se razmisli o budućnosti, da se vidi može li se krajevima poput Gorskog kotara zakonodavstvom i infrastrukturnim zahvatima pomoći, ne samo da ne bude više takvih posljedica nego da se otvori jedna nova, bolja perspektiva života u ovome kraju – zaključio je Josipović.

>>Milanović u Mrkoplju: Stanje je nepovoljno, ali ne i katastrofično!

Komentara 22

ĆA
ćaćaća
16:10 06.02.2014.

i to je on sam sve smislio ?

PK
puši kurac
16:06 06.02.2014.

svaka čast!! kako je predsjednik odmah uočio očito!! impresioniran sam!!

CR
crocro
17:48 06.02.2014.

Predsjednik kaže da bi zaista trebalo aplicirati na fond solidarnosti EU. I da Vesna Pusić nešto po tome radi. Ali mene zanima zašto slovenci trenutačno reagiraju prema EU. Npr. Zlo im se dogodi u jutro u 06,00 sati, a oni odmah stupaju u akciju traženja ponoći od susjeda i EU u 06,01 sati. To je briga za svoje građane. A kada je u Gorskom Kotaru započeo problem tj. elementarna nepogoda. Kada? To traje danima. I sada su se sjetili na kraju ledene ere obilaziti područje delegacijama i obećanjima pomoći. I tek sada predsjednik kaže da bi zaista trebalo aplicirati na taj fond EU. Svaka čast. Ipak je donio dobar zaključak. Samo ga sada treba dalje operacionalizirati u dogledno vrijeme. Imamo mi još štošta učiti od slovenaca, koliko god nam to bilo mrsko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije