Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARBAN

Josipović: Tvrdnja da sam više u oporbenim sredinama nije točna

josipović, trstenac (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/6
21.08.2011.
u 18:34

Tradicionalna viteška igra Trka na prstenac okupila je u Barbanu vrh hrvatske politike

Ovogodišnja 36. po redu Trka na prstenac, tradicionalna viteška igra okupila je danas u Barbanu vrh hrvatske politike. Uz predsjednika Ivu Josipovića, pokrovitelja 36.Trke na prstenac, te bivšeg predsjednika Stipu Mesića, koji je počasni građanin Barbana i, kaka ga ovdje nazivaju, veliki prijatelj Trke, u malom istarskome mjestu našli su se čelnici Kastavske skupine Zoran Milanović, Radimir Čačić, Ivan Jakovčić, Silvano Hrelja i njihovi stranački kolege Zlatko Komadina, Ranko Ostojić, Davor Bernardić, Željko Jovanović, Vojko Obernsel ali ne i Slavko Linić, koji je, kako smo saznali, na godišnjem odmoru. U ime predsjednice Vlade u Barban je stigao i ministar kulture Jasen Mesić. Svi oni okupljeni pred crkvom prije odlaska na trkalište Gradišće, družili su se u vedrom raspoloženju. Barbansku Trku na prstenac pratio je i Milan Bandić kojeg domaćini također zovu velikim prijateljem barbanske Trke.

Otvarajući Trku na prstenac predsjednik Josipović istaknuo je da je Istra po mnogočemu uzor u Hrvatskoj.

- Hrvatska je na određenoj prekretnici, odlučnim korakom hoće i mora ući u Europu. Hrvatska može postati još prosperitetnija, perspektivnija i kvalitetnija država ali pritom mora očuvati nacionalni identitet. Trka na prstenac kao i sinjska Alka neizmjerno doprinose identitetu i Istre i Hrvatske, one predstavljaju sve ono dobro što Hrvatska želi: viteštvo, junaštvo, domoljublje, upornost, rad i pogled u budućnost - kazao je predsjednik Josipović.

Dodao je da mu je izuzetna čast što je posredovao u uspostavljanju prijateljstva između Trke na prstenac i sinjske Alke, o čemu je potpisana povelja jer obje igre, svaka na svoj način, pokazuju viteštvo našeg naroda.

Ministar Mesić je, pozdravljajući okupljene, obećao da će ministarstvo kulture prihvatiti inicijativu Istarske županije i upisati barbansku Trku na prstenac u registar nematerijalne kulturne baštine.

Premda su se u Barbanu danas okupili čelnici Kastavske skupine, predsjednik Josipović je opovrgnuo da se više pojavljuje na mjestima na kojima se pojavljuje i oporba. Pritom je dodao: gdje bih ja došao da gledam tko je gdje na vlasti, tvrdnja da sam više u oporbenim sredinama jednostavno nije točna. O sukobu vezanom za veleposlanike nije htio govoriti, ponovio je tek da su zakon i Ustav jasni i da se procedura mora poštovati.

Komentara 109

Avatar wratnik
wratnik
15:11 22.08.2011.

22.08.2011. u 14:38h stravaxx je napisao/la:wratnik osim j. mesića svi navedeni su iz oporbe. a upavo to i je tema priče. pa ipak prije nego nešto provališ dobro bi bilo i shvatiti smisao nečega.. gospodine moj dragi ili što tii već paše.... \"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\" Ja sam nepartijski, u odnosu natebe, ja nisam isto tako dao prati mojek mozga........ Ja pripadam jednoj Hrvatskoj, - ne tvojoj- hrvatski narod posjeduje PONOS I KULTURU ali NE tvoju kud srijece.... I jos nesto,; jasam borac i poborac Hrvatske, i to nemijenjam za nisto, ali ja nisam polusnik LAGALICA za neke ludjake, koji poznaju samo svoje intarase. Zao mi je ako Ti se kao takav nesvidjam......................

KO
kolovoz
19:59 22.08.2011.

novo-mesic, stipe mesic pocasni gradjanin tripolija

TV
tiha voda
11:34 22.08.2011.

Gospodine precedniče, kako to vraćate dug „lepom..“?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije