Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret

Josipović i Tadić u nedjelju o nestalima i povratku Srba

josipović
Nel Pavletić/PIXSELL
VL
Autor
Jasmina Popović
15.07.2010.
u 18:39

Dvodnevni službeni posjet Srbiji predsjednik Josipović će iskoristiti i za obilazak Subotice u kojoj žive Hrvati, a susrest će se i sa srbijanskim premijerom te Srbima koji su u procesu povratka u Hrvatsku.

Nestali, kulturno blago, granice, manjine i povratak izbjeglih Srba bit će ključne teme na razgovorima između hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i njegova domaćina, srbijanskog kolege Borisa Tadića u nedjelju u Beogradu.

Dvodnevni službeni posjet Srbiji predsjednik Josipović će iskoristiti i za obilazak Subotice u kojoj žive Hrvati, a susrest će se i srbijanskim premijerom te Srbima koji su u procesu povratka u Hrvatsku.

Pitanje Kosova najvjerojatnije se neće otvarati tijekom razgovora jer su se dvojica predsjednika već na prijašnjim susretima složila da se oko toga ne mogu složiti.

Bit će, međutim, razgovora o zajedničkoj borbi protiv organiziranog kriminala što se vidi i iz intervjua koji je predsjednik Josipović dao beogradskom Blicu i u kojem kaže da bi se trebala donijeti odluka o oduzimanju imovine kriminalcima i u drugim zemljama.

Da je riječ o posjetu s posebnom političkom težinom i zatopljenju odnosa između Srbije i Hrvatske, vidi se i iz poteza srbijanskog predsjednika Tadića koji je za ponedjeljak navečer u lijepom restoranu na kalemegdanskoj tvrđavi najavio koktel na koji je pozvao kulturno-umjetničke i medijske djelatnike i iz Hrvatske.

Komentara 22

Avatar atrpimir
atrpimir
06:53 16.07.2010.

I? Glavno da HDZ koalira s četnicima kojima je pokolonio aboliciju. A branitelji po zatvorima i Haagu. Ako je sav svijet bio protiv hrvatske države pa ste uspjeli što vas je priječilo oko branitelja i Gotovine?! Opet svijet? Vječiti IZDAJNICI - TO SU HRVATI. pljuc

MM
Mladen Miletić
23:40 15.07.2010.

Srbi samo neka se vrate i usreće kao i mi Hrvati, neka vide kako se ljepo živi bez Jufgoslavije gdje vlada Hrvatica !

Avatar Erwin Johannes Eugen Rommel
Erwin Johannes Eugen Rommel
06:49 16.07.2010.

Treba uvesti obavezan zakon o mijesanju...Srbin i Hrvat iskljucivo mogu ozeniti partnericu suprotne vjere i nacije. Tko se ne zeli seksati neka se preseli na otoke i tamo izumre :-).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije