Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otok Pag

Josipović: Pričekajmo da vidimo što će Sanader reći o Ini

ivo josipović (1)
Jurica Galoić/PIXSELL
03.10.2010.
u 15:09

U svakom slučaju dobro je da se vratio jer je svačija dužnost da svjedoči pred istražnim povjerenstvom

Predsjednik Ivo Josipović u Lunu na otoku Pagu tijekom obilaska tisućljetnih maslina saslušao predstavnike eko udruga i stanovnika koji su od njega tražili da im pomogne u nastojanju da se masline, neke stare i oko 1500 godina, zaštite kao brend, da se ne dozvoli njihova devastacija i da se riješi problem uknjižbe države na masline koje već preko 200 godina održavaju lokalni stanovnici.

Odgovorio je i na upit o dolasku Ive Sanadera u Hrvatsku i najavu da će svjedočiti u slučaju Ine.

- U svakom slučaju dobro je da se vratio jer je svačija dužnost da svjedoči pred istražnim povjerenstvom. Pričekajmo da vidimo što će reći, rekao je Josipović

Upitan da komentira slučaj Barišić i misli li da će Ivo Sanader nešto reći i o tome, Josipović je rekao kako pretpostavalja da će ga na Povjerenstvu o svemu pitati.

- Ipak želim istaknuti Hrvatska je dobila presudu Europskog suda za ljudska prava protiv sebe jer su visoki državnici komentirali sudske predmete u tijeku, i jer su imputirali krivnju ljudima kojima još nije bilo presuđeno. Prema tome ja ne želim biti uzrok još jedne takve presude i mislim da bi bilo dobro da svi političari prihvate takvo pravilo ponašanja da ne komentiraju predmete koji su u tijeku. To je civilizacijska tekovina, i moram priznati da smo i inače laki u novinama, pa na naslovnicama imamao slike i imena ljudi koji nisu proglašeni krivima, a kojima se de facto presuđuje, rekao je Ivo Josipović.

Zatražen da komentira tvrdnju Damira Mihanovića koji je rekao da ga je ministar Šuker nagovarao da šuti o nepravilnostima, predsjednik je rekao kako će i o tom pitanju odgovoriti načelno.

- Svaki državni dužnosnik i svatko tko u obavljanju svog posla sazna za neko kazneno dijelo, dužan ga je prijaviti, zaključio je Josipović.

Ivo Josipović je i nakon razgovora s mještanima i Vjeranom Priščićom iz Eko udruge Kvarner istakao da će se založiti da masline dođu pod Unesc-ovu zaštitu.

Potom se zadržao u kratkom neformalnom razgovoru s novinarima. Optimističan je po pitanju istraga afera, a što je prokomentirao riječima "doć će maca na vratanca".

Doznali smo i da predsjednik ne gleda Šeherezadu, a na upit nosi li on marku Brioni, prvo je upitao što je to, pa je u šali dodao kako on ne drži puno do marki odjeće i rekao kako su mu najbolje domaće košulje. Istakao je nevjericu da je već drugi dan nakon pretresa Barišićeva stana bio točan popis sadržaja njegova ormara i upitao se kako su to novinari doznali.

 

Komentara 29

Avatar Svećenik
Svećenik
15:44 03.10.2010.

universo, i pipo.. koliko nikova imaš? seri seri, moj labude bijeli. reči će sanader. SVE!!!!!!!!!

MA
maxrudolf
15:44 03.10.2010.

Gosp Prijedsenice pokrenite istragu o privatizaciji pod vodstvom SDP-a. onda cemo saznati koji su krali vise..

UN
Universo
15:32 03.10.2010.

Vlada i premijerka ulažu goleme napore kako bi suzbili kriminal i korupciju i rezultati su itekako vidljivi po brojnim istragama i uhićenjima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije