Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović u obilasku Požeško-slavonske županije

Josipović: Predsjednik Mesić neke ipak nije trebao pomilovati

josipović
Duško Mirković
07.12.2009.
u 15:24

Kao vrhovni zapovjednik namjeravam iskoristiti članstvo Hrvatske u NATO-u kako bi se u tu organizaciju plasirali i hrvatski proizvodi – najavio je Josipović.

- Predsjednik Mesić je napravio puno dobrih stvari, a njegov najveći potez je bio kada je jasno povukao crtu vojnog od političkog djelovanja, odnosno kada je generalima i drugim vojnim osobama rekao gdje je granica njihova angažmana u politici.

Ne mogu reći da je napravio neku veliku grešku osim nekih pomilovanja koja je dao. Tu je bilo malo neopreza – istaknuo je Ivo Josipović, predsjednički kandidat SDP-a, za boravka u Požegi.

Dodao je da će ako postane predsjednik tražiti da suradnja između njega i Vlade bude na visokoj razini jer je trenutak u kojem živimo u Hrvatskoj vrlo ozbiljan. Posebno će tražiti da se rješava problem korupcije jer je očito da je to ono što ljude u Hrvatskoj najviše boli.

Iako predsjednik države nije ministar gospodarstva, Josipović je kazao da ipak kao predsjednik može i na tom planu dati ozbiljan doprinos.

- Kroz vanjsku politiku, odnosno ekonomsku diplomaciju u suradnji s poduzetnicima namjeravam napraviti velike napore da Hrvatska iziđe još više i čvršće na tržište. Kao vrhovni zapovjednik namjeravam iskoristiti članstvo Hrvatske u NATO-u kako bi se u tu organizaciju plasirali i hrvatski proizvodi – najavio je Josipović koji je za požeške novinare na klaviru u Gradskoj vijećnici zasvirao pjesmu "Moj galebe".

Komentara 53

TL
tvrdi_l
16:55 07.12.2009.

Ivo Josipovic sigurno nece biti predsjednik.Tako da ne mora uopce muciti svoju glavu sa prodajom hrvatskih proizvoda NATO-u. Zasto nece biti predsjednik iako po nekim anketama vodi? Zato jer je bezlican i ljigav.Drugo zato sto zastupa Milanovica koji je rodjeni gubitnik.

OB
-obrisani-
17:10 07.12.2009.

Josipović je već postao dosadan po medijima, a posebno u «neutralnom» Večernajku i na Yutelu. Zato su već počele stizati pohvale udruga hrvatskih intelektualaca koje pisani «hrvatski» mediji i Yutel odmah objavljuju. Evo jednoga: ---------------------------------------------------------------------------------------------- Priopćenje Hrvatskoga kulturnog vijeća – Hoće li predsjednički izbori biti regularni? Hrvatsko kulturno vijeće osjeća svojom dužnošću reagirati na nepodnošljivo favoriziranje pojedinih predsjedničkih kandidata u gotovo svim medijima, pisanima i elektroničkima. Protivno svim demokratskim običajima i prihvaćenim zakonskim normama predsjednički kandidati podijeljeni su prije ovih izbora u dvije skupine od kojih se jedna drsko favorizira u medijima, a druga ignorira i prešućuje. Iako smo već predugo svjesni bijede hrvatske demokracije ipak nismo očekivali da će se vladajući u Hrvatskoj usuditi dovesti u pitanje jednakopravnost kandidata u predsjedničkoj kampanji. U tom smislu najteža je situacija na HRT -i gdje se događa nastavak ideologijskih ratova nezamislivih na javnoj televiziji i na kraju sramotna programska podjela u redoslijedu nastupanja pojedinih predsjedničkih kandidata. Treba li reći da je SDP-ov kandidat Josipović, inače izvan svake logike prezastupljen u svim medijima, dobio mogućnost da nastupi posljednji što je ozbiljna prednost do koje se dolazi ili sretnim ždrijebom (što ovaj put nije bio slučaj, barem ne javno) ili nepoštenim i zakulisnim favoriziranjem protiv kojega dižemo svoj glas zajedno s većinom hrvatskog naroda koja to isto gleda i osjeća. Zato jasno i nedvosmisleno želimo reći: ne ćemo nametnutog predsjednika! Želimo iste uvjete za sve kandidate! Želimo čuti da govore o svojim programima, pa i da se spore o njima, a ne da umjesto toga gledamo i slušamo uvrede, podmetanja i \"zabavu\" namijenjenu najnižem ukusu. Nama je, naime, jasno da se sve to i čini zbog toga da narod ne bi čuo program onih kandidata koji imaju političku alternativu ovom neveselom vremenu u kojem živimo, no oni prema scenariju aktualne vlasti očito nisu predviđeni za pobjedu. Favoriti su prema zacrtanom scenariju oni koji propagiraju kontinuitet politike koja \'nema alternative\'. Preostaje nam na kraju, još uvijek na vrijeme, postaviti i temeljno pitanje ovih predsjedničkih izbora a ono glasi: hoće li, uz sve elemente koje smo naveli i ako se opisana nedemokratska praksa nastavi, predsjednički izbori u Hrvatskoj biti regularni? Za Upravni odbor Predsjednik HKV-a Hrvoje Hitrec ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- HKV okuplja više od 1200 hrvatskih intelektualaca.

ZL
zlatka
18:04 07.12.2009.

Ovaj kandidat na svim slikama izgleda ko da se sprema s nekim zažvaliti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije