Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet

Josipović: Proračun mi je povećan 9%, Ministarstvo: Ne, nego 37%

josipović
Željko Lukunić/PIXSELL
18.05.2011.
u 13:45

Iz Ministarstva financija odgovaraju: Premijerkini podaci su točni

Predsjednički ured nije rastrošan kao što tvrdi premijerka nego je samo došlo do preraspodjele resursa i povećanja proračuna za devet posto, a ne 37 posto, rekao je predsjednik Ivo Josipović za posjeta Brodarskom institutu u Zagrebu, odgovarajući na upit o izjavama premijerke Kosor. Dodao je da "zagovara otvorenost proračuna i da uvijek kaže što misli".

Kao glavni razlog dolaska na zatvoreni sastanak u Brodarski institut Josipović je naveo njegovu financijsku situaciju. Smatra da premalo koriste vlastite resurse te da se u osmišljavanju projekata mora oslanjati na Institut.

Predsjednik je usput odgovorio na pitanja novinara o pregovorima s EU.

– Smatram da će Hrvatska zatvoriti poglavlje 23 jer je mnogo toga napravljeno na tom području. Samo moramo dalje nastaviti raditi na kvaliteti i poboljšavanju pravosuđa – rekao je Josipović.

U vezi s izjavama i slučajem Slavka Linića predsjednik je rekao da se ne može miješati u posao policije, ali "ako se pokaže da je to jedan od onih praznih slučajeva, netko će morati odgovarati i ja ću pobliže promotriti taj problem".

Josipović je na kraju zaključio da je "Institut prepoznao priliku u novoj regionalnoj politici, otvorili su suradnju sa susjednim zemljama i tu će imati daljnje mogućnosti za razvoj".

Reagirao je i predstojnik Ureda predsjednika RH Joško Klisović. U priopćenju navodi kako Ured predsjednika nije bio rastrošan u 2010. godini već je uštedio 27,7 posto.

– Planirani i odobreni proračun za 2010. godinu je bio 50 milijuna kuna, a potrošeno je 40,5 milijuna kao što je Ministarstvo financija i reklo u današnjem priopćenju. Za 2011. godinu planiran je i odobren proračun od 55 milijuna kuna, a iznos je povećan za troškove korištenja službenog zrakoplova (koji je prije plaćan iz Direkcije za korištenje službenog zrakoplova) pa stoga je povećanje u planiranim proračuna 9,7 posto – stoji u priopćenju.

Komentara 343

SA
santos008
15:06 18.05.2011.

Sa kakvima si se okruzio i 100 kuna place im je trosak.

Avatar Glina74
Glina74
17:00 18.05.2011.

Tko tu sada laže ::tko laže taj i krade kaže narodna poslovica ali kako vidim kod nas svi kradu i lažu 55,5.miliona podijeljeno sa 365 dana treba 150.000 kunica=20.500€€€€€€€ dnevno da ih drapa nebi dospio cijeli dan

MA
marko53
15:59 18.05.2011.

Po obicaju lignja laze.Sjecamo se njegove lazi PRAVDA. Koja je to pravda zadesila Hrvate.KOJA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije