Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S HOLLANDEOM

Josipović u Parizu otvorio šetalište Ruđera Boškovića

ivo josipović,portal
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
13.07.2013.
u 21:21

Hrvatski predsjenik u dvodnevnom je posjetu Parizu na poziv francuskog predsjednika Françoisa Hollandea, povodom proslave najvećega francuskoga nacionalnog praznika Dana pada Bastille

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović otvorio je danas u Parizu šetalište Ruđera Boškovića, prigodom posjeta Francuskoj na poziv predsjednika Françoisa Hollandea. U parku na Bulevaru Richarda Lenoira u 11. arondismanu, u društvu Patricka Blochea, predsjednika hrvatsko-francuskog društva prijateljstva, i Pierrea Schapire, pomoćnika gradonačelnika Pariza za međunarodne i europske poslove i frankofoniju, predsjednik Josipović otkrio je natpis «Esplanade Ruger Boskovich», u čast velikanu «Hrvatu po rođenju, ali i francuskom državljaninu», kako piše na ploči.

Josipović je Esplanadu Ruđera Boškovića otvorio tijekom svojeg dvodnevnog boravka u Parizu, na proslavi najvećega francuskoga nacionalnog praznika Dana pada Bastille 14. srpnja. U svečanoj povorci sutra u Parizu uz hrvatskog predsjednika Josipovića bit će i 75 hrvatskih vojnika, koji su dobili veliku čast da budu počasni gosti na proslavi obljetnice Francuske revolucije, koja ja počela 14. srpnja 1789. godine.

- To je znak prijateljstva i dobrih odnosa dviju zemalja - kazao je Hollande, koji je izrazio zadovoljstvo što je Hrvatska postala 28. članica Europske unije i pohvalio hrvatskog predsjednika koji radi na projektu pomirenja u regiji. Zahvaljujući se predsjedniku Hollandeu, Josipović je kazao da Hrvatska podržava daljnje proširenje EU.

- Hrvatska podržava politiku proširenja koja je važna za Europu jer je riječ o projektu mira - kazao je Josipović.

Hrvatski predsjednik kazao je da će Hrvatska i dalje raditi na pomirenju u regiji. I Hollande i Josipović složili su se da uz izvrsne političke odnose Hrvatska i Francuska imaju jako puno prostora za poboljšanje odnosa u gospodarstvu, sigurnosti i kulturi.

François Hollande kazao je kako u Hrvatskoj ima već mnogo francuskih poduzeća, «ali bi ih želio još i više». Francuska je od 1993. godine u Hrvatsku investirala 1,4 milijardi eura, i šesti je najveći investitor u Lijepu našu.

>> Milanović održao emotivan govor i čelnike EU počastio pjenušcem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije