Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loše vrijeme

Josipović na otvaranju natjecanja u oranju u Biogradu na moru

biograd,josipović (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
13.09.2012.
u 19:59

Kao gradsko dijete nadao sam se da ću s vama hodati po blatu, ali loše vrijeme mi nije dalo priliku da i ja i neki drugi nešto naučimo od vas koji ste u ovom poslu najbolji, poručio je predsjednik.

– Kao gradsko dijete nadao sam se da ću s vama hodati po blatu, ali loše vrijeme mi nije dalo priliku da i ja i neki drugi nešto naučimo od vas koji ste u ovom poslu najbolji. Ovo veliko natjecanje brendiranje je Hrvatske kao uspješne zemlje koja povezuje poljoprivredu i turizam, naše dvije strateške grane, rekao je poslijepodne na otvaranju 59. svjetskog natjecanja u oranju u Biogradu na moru predsjednik Ivo Josipović. Dodao je kako se nada da će sudionici natjecanja vidjeti i tu drugu stranu Hrvatske i uživati u gostoprimstvu hrvatskih građana.

U sklopu natjecanja održan je i neformalni sastanak ministara poljoprivrede zemalja regije, a hrvatski ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina kazao je da se razgovaralo o zajedničkim projektima koje bi mogli kandidirati prema fondovima EU, kao i mogućim projektima za zajednički nastup na trećim tržištima

U dva dana u Biogradu, na zemljištu tvrtke Vrana u Jankolovici, natjecat će se 61 orač iz 31 zemlje svijeta, što je rekordan broj zemalja sudionika, a Hrvatsku predstavljaju Marijo Spudić i Tomislav Kuharić. Organizatori su Svjetska oračka organizacija, Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača, a u državnom proračunu za tu je manifestaciju osigurano četiri milijuna kuna. 

Komentara 5

NE
Nepokolebljiv
20:20 13.09.2012.

Kojeg li glupog komentara: Ruzno vrijeme mu nije dalo gacati po blatu. Nije se mogao pridruziti onima koji to znaju najbolje (da je oranje nesto sto ne haje da li je vrijeme ruzno ili lijepo). Tko li je obdario narod profesorima suplje tikve pa postali predsjednici.

KO
korisnik3
21:22 13.09.2012.

fotografija u galeriji pod rednim brojem dva je cista, prvoklasna, nepatvorena, antologijska poezija.

PN
Prpić.Nino
06:14 14.09.2012.

Ja sam imao bolje mišljenje o Josipoviću! A očito je svakom loncu poklopac i uvijek se okreće kako vjetar puše! Nije mi jasno što je radio na tom natjecanju Tihomir Jakovina kada su mu seljaci zadnja rupa na svirali! Da tako ponizim seljeka kao što ih je on, mene bi bilo sramota slikati se sa njima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije