Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čestitka

Josipović: Oluja je temelj za zemlju socijalne pravde

josipovic
Arhivska fotografija
Autori: IČ/VLM, Ivan Halar
03.08.2011.
u 13:58

Predsjednik i premijerka uputili su čestitku hrvatskim građankama i građanima u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Predsjednik Ivo Josipović i predsjednica Vlade Jadranka Kosor uputili su čestitku hrvatskim građankama i građanima u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

– Oluja nije značila samo oslobođenje Knina i povratak do tada okupiranih područja u ustavnopravni poredak RH nego je značila i postavljanje temelja za izgradnju Hrvatske kao demokratske zemlje socijalne pravde – piše u čestitki predsjednika Josipovića.

– Šesnaestu obljetnicu Oluje, briljantne vojno-redarstvene akcije kojom je pobijeđena velikosrpska Miloševićeva agresija, obilježavamo osnaženi zajedničkim uspjehom u ostvarivanju strateškog cilja, ulaska u Europsku uniju. Unatoč svim poteškoćama, zahvaljujući hrabrosti i odvažnosti hrvatskih branitelja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti slavimo u miru i slobodi, zauzimajući svoje mjesto u europskoj zajednici država i naroda – piše u premijerkinoj čestitki te se dodaje:

– U posljednje dvije godine, uza završetak pregovora, naši su napori bili usredotočeni na nastavak gospodarskih reformi i bespoštednu i odlučnu borbu protiv korupcije. Nije bilo lako. No snagu smo crpili iz sjećanja na hrabre hrvatske branitelje, bez kojih ne bi bilo suverene Hrvatske, i na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, koji je u ključnim trenucima vodio hrvatski narod.

J. Kosor naglasila je i da je Vlada svjesna odgovornosti da, u trećem desetljeću hrvatske državnosti, stvori nove vrijednosti, novo nacionalno bogatstvo koje će pravedno rasporediti u društvu, a naše članstvo u Europskoj uniji iskoristiti za novi rast hrvatskog gospodarstva.

 

Komentara 148

VO
volimhajduk
16:28 04.08.2011.

TREBA RUSITI VLADU I KOMUNISTE !

KA
kajinx
14:17 03.08.2011.

Evo još jednog dokaza da je predizborna kampanja počela.

OB
-obrisani-
15:12 03.08.2011.

tu mi još nekaj fali !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije