Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahladio odnose

Josipović odbio doći na skup u Mostar da ne bi susreo Nikolića

josipovic
PIXSELL
02.06.2012.
u 20:12

Predsjednici zemalja regije trebali su obići Međugorje, manastir Žitomislić te tekiju na Buni

Trebalo je to biti okupljanje s kojeg bi fotografije zacijelo obišle regiju, ako ne i svijet: predsjednici država jugoistočne Europe, ponajprije šefovi do prije 17 godina teško zaraćenih zemalja bivše Jugoslavije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, zajedno u katoličkom svetištu u Međugorju, u pravoslavnom manastiru u Žitomisliću te u muslimanskoj bogomolji, sufijskoj tekiji na izvoru Bune u Blagaju!

Ali, nakon što je u Srbiji na predsjedničkim izborima pobijedio Tomislav Nikolić, stvar s okupljanjem balkanskih predsjednika pala je u vodu iako je sve bilo ugovoreno još u rujnu prošle godine.

Glavni je razlog to što hrvatski predsjednik Ivo Josipović na skup na kojem je i Nikolić više nije želio doći!

Skup koji je zapravo trebao biti samo manifestacija suradnje u regiji postao je tako signalom razvoja političkih odnosa u kojima više nije moguć, barem zasad, takav sastanak šefova država Hrvatske i Srbije.

Obilazak Starog mosta

Skup o kojem je riječ deseti je UNESCO-ov summit šefova država zemalja jugoistočne Europe “Vjersko i kulturno-povijesno naslijeđe kao osnova intenzivnije suradnje među državama”. Nakon okupljanja u mostarskoj Gradskoj vijećnici, osim obilaska vjerskih svetišta triju vjera, predviđen je i obilazak Starog mosta, koji se sad tako samo zove, te stare jezgre grada Mostara. Do jučer poslijepodne u Sarajevu i Mostaru iščekivale su se vijesti tko će od predsjednika iz regije doći. Crnogorski predsjednik Filip Vujanović potvrdio je dolazak, objavio vijest o tome i na svojoj web stranici, a očekuje se i dolazak Đorđa Ivanova, makedonskog šefa države, kao i albanskog predsjednika Bamira Topija.

Avion čekao

Do kasno poslijepodne nije bio otkazan ni let predsjedničkog aviona na liniji Beograd – Mostar, pa nije neobično što su neki portali u BiH već bili najavili Nikolićev dolazak u Hercegovinu. To bi bio i prvi službeni posjet Tome Nikolića otkako je, u četvrtak, pred Narodnom skupštinom u Beogradu, položio predsjedničku prisegu. Poslijepodne je stigla i vijest da srbijanski predsjednik neće voditi delegaciju te države, nego će to biti ministar kulture u tehničkoj vladi Predrag Marković. Iz ministarstva kulture Srbije priopćeno je da će ministar Marković voditi delegaciju na temelju dogovora između Predsjedništva i Ministarstva vanjskih poslova Srbije

Komentara 306

Avatar dsonjic
dsonjic
20:39 02.06.2012.

Josipović provodi svoju politiku i dalje (preko Tadića), ovo je samo predstava za stoku sitnog zuba.

OB
-obrisani-
12:48 03.06.2012.

dezelan ................... zboris pravico ,,, res !! RES !! Slovenija i Hrvatska !!

DJ
Djedmedjed
16:22 03.06.2012.

nova skladba Ive Josipovica u povodu europskog prvenstva : "Lijepi su ti mostarski ducani, iz njih vire mladi talibani"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije