Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O Kosovu i Karamarku

Josipović: Nitko ne treba biti nezadovoljan izjavama J. Kosor

josipović (1)
Boris Šćitar/PIXSELL
26.08.2011.
u 13:12

Predsjednik Josipović kazao je da je ponosan i na Domovinski rat, ali i na antifašizam

– Potpuno je jasno da Hrvatska vodi principijelnu politiku koja sa svim svojim susjedima, naravno, i sa Srbijom, želi što bolje odnose, a s druge strane, mi smo priznali Kosovo i tako se i ponašamo. Mislim je da cjelokupna naša vanjska politika, pa i ona regionalna, koja je u nadležnosti Vlade i mene kao predsjednika Republike na tom tragu te da nema razloga da itko bude nezadovoljan onim što je rekla gospođa premijerka – izjavio je u Dubrovniku na dodjeli nagrada Orlando u Kneževu dvoru predsjednik Republike Ivo Josipović.

A na upit kako komentira dubrovačku izjavu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka da se srami kada mu kažu da je antifašist jer je on antikomunist, predsjednik Josipović je rekao:

– Mislim da nije baš tako rekao. Istaknuo bih da je antifašizam, i to naš Ustav kaže, uz Domovinski rat temeljna odrednica naše povijesti i naše današnje države. Ja sam ponosan na antifašizam i ponosan na Domovinski rat te sve one ljude koji su časno sudjelovali i na strani antifašizma i na strani Domovinskog rata i naše obrane. Bilo je onih stvari koje se nisu trebale dogoditi i u okviru antifašizma i Domovinskog rata, ali to svi znamo i to ne umanjuje povijesni značaj ni antifašizma niti Domovinskog rata. Mislim da je ona osnovna ideja domoljublja i obrane svog doma ljubav prema svom narodu te da je to temelj i jednog i drugog dobra – rekao je predsjednik.

Na pitanje o rastu BDP-a predsjednik je rekao da misli da taj rast nije dovoljan kako bismo mogli reći da izlazimo iz krize.

– Ja bih volio da je rast puno veći – zaključio je predsjednik na dodjeli nagrada Orlando, na kojoj je uz gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića i župana dubrovačko-neretvanskog Nikolu Dobroslavića bio i saborski zastupnik HDZ-a Frano Matušić.

 

Komentara 141

VE
velikazmija
14:40 26.08.2011.

ovdise sve naštimava ništa nije izvorno mišljenje ne zanima me što ko misli već što ko radi -- a neradi se dobro ako se hoće crvena hrvatska --

OB
-obrisani-
15:17 26.08.2011.

cijeg je naroda josipovic predsjednik ? on ne moze bez antifasista gdje velica zvijezdu petokraku poruku mira i ljubavi...neka odstupi da su bogda predsjednicki izbori na zimu

DR
drug
14:09 26.08.2011.

Oni koji blate u ovom slucaju Josipovica sigurno su imali peticu iz domacinstva i tjelesnog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije