Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi šef države na obilježavanju akcije Maslenica

Josipovića je u Zadru i Šibeniku diskretno pratio novi tjelesni čuvar

josipović u zadru
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/5
22.01.2010.
u 10:19

Prvi službeni posjet otkako je izabran za predsjednika Josipović je imao u Zadru, gdje je bio na obilježavanju akcije Maslenica.

Prvi službeni posjet otkako je izabran za predsjednika Ivo Josipović imao je u petak u Zadru. Položio je vijenac ispred središnjeg križa na gradskom groblju u Zadru za poginule branitelje u vojno-redarstvenoj akciji Maslenica 1993. godine.

>>Josipović: Znamo da nam nedostaje zatvora

Zadovoljan osiguranjem

– Akcija Maslenica bila je velika akcija u Domovinskom ratu u kojoj je oslobođen velik dio hrvatskog teritorija i kojom je uspostavljena sigurnost za veliki dio civilnog stanovništva i zaslužuje da se dostojno obilježi – rekao je Ivo Josipović. Upitan za komentar toga što aktualni predsjednik Stipe Mesić nije dolazio na obilježavanje akcije Maslenica, a čiji sudionici traže izjednačavanje statusa akcije s akcijama Bljesak i Oluja, Ivo Josipović je odgovorio da je on svoj stav izrekao dolaskom na obilježavanje. Uz Ivu Josipovića na obilježavanju akcije Maslenica bili su i ministri Tomislav Karamarko i Branko Vukelić, a nenametljivo ga je u stopu pratio jedan od pripadnika osiguranja.

– Zadovoljan sam osiguranjem – rekao je Ivo Josipović, a na upit hoće li mu savjetnik za sigurnost biti Vladimir Faber, Josipović je odgovorio da o savjetnicima još nije odlučio. Ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko rekao je da će predsjednik dobiti najbolje osiguranje i dodao da nije bilo problema pri odabiru, da je sve to predimenzionirano.

Izabranog predsjednika potom su primili i u gradskoj vijećnici gradonačelnik Zvonimir Vrančić i župan Stipe Zrilić, a na upit kako komentira to što je u utvrdi HDZ-a u Zadru dobio 65 posto glasova, i to unatoč tome što je gradonačelnik Zadra u kampanji izjavio da će glasovati za Milana Bandića, Josipović je rekao kako su izbori iza njega i da, iako mu je drago zbog podrške Zadrana, više nije bitno tko je za koga glasovao i da je sada njegova stranka Hrvatska.

Kava s građanima

Josipović je popio kavu i susreo se s građanima na glavnom trgu, gdje je primio brojne čestitke, a naposljetku i poljubac, i to od zadarskog pjevača Mladena Grdovića. – Josipović je moj prijatelj – rekao je Grdović. 

Ključne riječi

Komentara 124

OB
-obrisani-
14:29 22.01.2010.

i bog je bio protiv Banditica.... poslao je poplavu...

OB
-obrisani-
15:07 22.01.2010.

xx71 03 ..lose ti ide staro-bosanski..!!!...zvuci kao turski...

PR
Protivcenzure
14:20 22.01.2010.

i nije skinuo cipele i nije pao kao pijanac!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije