Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović

Josipović: Ne pada mi na pamet predlagati koaliciju SDP-a i HDZ-a

'30.06.2010., Zagreb -  Pantovcak, Ured predsjednika, sastanak predsjednika Ive Josipovica s predstavnicima poljoprivrednih udruga. Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
07.07.2010.
u 19:16

Josipović: Podržavam jačanje Vlade u stručnom smislu, ali ne miješam se u stranačke odnose i nije moje da izražavam preferencije.

– Gospodin Primorac ima svoje procjene i one nemaju nikakve veze s mojom politikom – odgovorio je jučer predsjednik Josipović na najavu Dragana Primorca u intervjuu Globusu da će upravo Josipović biti taj koji će predložiti veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a nakon izbora jer se Primorcu čini da bi to bio državnički i liderski mudar potez.

– I HDZ je sebe svojedobno vidio na vlasti, kao i SDP sada, ali kada je tu vlast osvojio, shvatio je da je krajnje problematično voditi državu koja je došla do dna ekonomske krize. To će isto shvatiti i SDP ako dođe na vlast. SDP neće moći donijeti nijednu ozbiljnu odluku jer će u HDZ-u imati previše jaku opoziciju – prognozira Primorac, izvlačeći iz toga potrebu da se nakon izbora snage dviju najjačih stranaka ujedine.

No predsjednik Josipović tvrdi da mu ne pada na pamet miješati se u preslagivanje političke scene jer zna da to nije predsjednički posao.

– Podržavam jačanje Vlade u stručnom smislu, ali ne miješam se u međustranačke odnose i nije moje da izražavam preferencije na tu temu – rekao je danas Josipović. Ni Zorana Milanovića, predsjednika SDP-a, nije se dojmio Primorčev prijedlog:

– Predsjednik Josipović zna što su njegove ustavne ovlasti i nikada od njega nisam čuo takvu inicijativu. Nema smisla da reagiram na nešto što je rečeno iz druge ili treće ruke – ocijenio je Milanović, koji uopće ne želi špekulirati što bi rekao da mu Josipović dođe s prijedlogom da se HDZ i SDP ujedine u velikoj koaliciji.

Komentara 32

JI
jimbeam
19:30 08.07.2010.

Istina ni u SDP-u nisu svi cvijeće,ali usporediti ih sa zločinačkom organizacijom poput ADZ-ja koja je opljačkala Hrvatsku državu i Hrvatski narod,gore od svih okupatora, te nas dotjerala na rub opstojnosti je ili zloba,ili idiotizam!

MI
mixer
21:19 07.07.2010.

Nije se dugo ispricao u ime hrvatskog naroda... Valjda ceka naredbe iz inozemstva

X0
xx71_09
13:10 08.07.2010.

Mene zanima hoće li oktroirani ove godine otići na proslavu talijansko-srpskog fašističkog \"ustanka\" 27. srpnja 1941. i obnovi \"partizanskog\" spomenika genocidu nad Hrvatima u tim krajevima. pozdrav vaš zmijicamala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije