Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan kopnene vojske

Josipović: Ne možemo zaboraviti poginule iz Domovinskog rata

josipović (1)
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/8
28.05.2010.
u 21:23

U ovom svečarskom vremenu ne možemo zaboraviti mnoge poginule tijekom Domovinskog rata jer bez njih ne bi bilo ovoga što danas imamo – rekao je predsjednik Josipović u sklopu proslave Oružanih snaga RH i Dana hrvatske kopnene vojske.

Zrakoplovi MIG 21 BIS koji su danas pet minuta prije 8 sati zagrmjeli nad Karlovcem bili su samo uvod u niz cjelodnevnih događanja u sklopu proslave 19. obljetnice Oružanih snaga RH i Dana hrvatske kopnene vojske.

Središnja proslava održala se na stadionu “Branko Čavlović Čavlek” gdje je u deset svečanih postroja sudjelovalo čak 1400 vojnika svih hrvatskih postrojbi. Uz Ivu Josipovića, Luku Bebića i Jadranku Kosor te mnogobrojne članove Vlade, među čak 400 uzvanika bili su i nekadašnji ministri obrane i načelnici Glavnog stožera HV-a.

– Hrvatska je danas moderno, sigurno i stabilno društvo. Pouzdan smo i poželjan partner i suradnik, a ulazak u Europsku uniju samo je pitanje vremena. Toj velikoj međunarodnoj afirmaciji u znatnoj mjeri pomogli ste vi, vojnici, i zato imate veliku potporu građanstva. U ovom svečarskom vremenu ne možemo zaboraviti mnoge poginule tijekom Domovinskog rata jer bez njih ne bi bilo ovoga što danas imamo – rekao je predsjednik Ivo Josipović nakon što je sa zapovjednikom HKOV-a general - pukovnikom Mladenom Kruljcem izvršio smotru postroja.

Mnogobrojnih se Karlovčana i njihovih gostiju posebno dojmio letački program u kojem su nastupili helikopteri Mi-171 Sh, zrakoplovi MIG-21 BIS te program akro grupe Krila Oluje.

Na obližnjem prostoru ŠRC-a “Korana” vojska je predstavila većinu svoje najsuvremenije borbene i neborbene tehnike. Posebno zanimanje pobudilo je novo borbeno vozilo “patria” koje tek ulazi u sastav naše vojske, tenk T-84 te inačice hrvatske jurišne puške VHS koja se proizvodi u Karlovcu.

Vojska je za svoj dan svim posjetiteljima podijelila 5000 porcija vojničkog graha. Prema najavama generala Kruljca, jelovnik je bio isti za sve. Vojnički grah tako je, osim posjetiteljima, ponuđen i svim sudionicima proslave te uglednicima i državnom vrhu.

Komentara 154

ŽU
župarić
22:50 28.05.2010.

Ovako, poštovani gospodine Marko, moram ti reći da se ne slažem s tvojom izjavom. S tim ne želim reći da on to nije rekao., želim reći da si ga, najvjerovatnije, pogrešno shvatio. Vjerujem da i ti, kad bih došao na vlast, isto bi se zalijetao s pojedinim izjavama, ne objašnjavajući ih. Ovdje ne branim gospodina Josipovića, nego Hrvatskog presjednika, koji je na demokratski način izabran na kojim si i ti, vjerujem, svojim glasanjem sudjelovao. Kao Hrvatski državljanin želio bih pomoći gospodinu Predsjedniku pa ću ti nastojati u jednoj rečenici objasiti što je želio reći. Mislim da je želio s tom izjavom da kaže da bi bilo dobro, kao i otok Vis, tako i Goli otok, otvoriti za turizam i svima onim namjernicima koji bih željeli vidjeti zdanja jednog režima koji je, pout svakog represivnog političkog uređenja, bio vrlo okrutan prema neistomišljenicima. POTPIS: student Lijep pozdrav.

VI
vidimškoj
22:54 28.05.2010.

jarac@ stani ti iza markana jer ako te uvate oderat će te ko jarca.

KO
korumpirani
22:49 28.05.2010.

Bio sam na stadionu u Karlovcu i na svecanoj bini nisam vidio niti jednog docasnika ili ne daj Boze nekog vojnika iz Domovinskog rata. Pa nije vrag da su velicanstvenu pobjedu U Domovinskom ratu izvojevali samo generali .......Mozda se mogla naci koja stolica i za prave sudionike rata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije