Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godišnjica u Mimari

Josipović: Napad na WTC bio je napad na demokratski svijet

Josipović i Kosor na komemoraciji žrtvama 11. rujna (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
11.09.2011.
u 15:27

– Amerika nikad neće zaboraviti solidarnost koju nam je svijet pružio u trenutku naše najdublje žalosti - naglasio je američki veleposlanik James Foley

Deseta godišnjica terorističkog napada na New York i Washington obilježena je i u zagrebačkom muzeju Mimara. Američko veleposlanstvo održalo je komemoraciju kojoj su nazočili predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor.

– Amerika nikad neće zaboraviti solidarnost koju nam je svijet pružio u trenutku naše najdublje žalosti. Napadi na New York i Washington bili su ogroman šok s obzirom na broj žrtava i veličinu razaranja – izjavio je na komemoraciji veleposlanik SAD-a James Foley nakon minute šutnje u znak počasti žrtvama, kojih je bilo gotovo 3.000.

Foley se posebno zahvalio predsjedniku Ivi Josipoviću i premijerki Jadranki Kosor zbog dolaska na komemoraciju te je podsjetio na terorističke napade u Istanbulu, Londonu, Madridu, Afganistanu, Pakistanu... i naglasio da su to napadi na civilizaciju i sve religije.

– Naš opstanak ovisi o međusobnoj suradnji - naglasio je Foley i podsjetio na zajedničke operacije hrvatskih i američkih vojnika koji su međusobno surađivali i koji će uskoro biti poslani zajedno u Irak.

– Pred deset godina dogodio se najstrašniji teroristički čin, napad na središte zapadnog liberalnog kapitalizma i demokracije. To je bio napad na čitav zapadni demokratski svijet - istaknuo je predsjednik Josipović.

Hrvatsku spremnost da i dalje sudjeluje u ratu protiv terorizma izrazila je u svom govoru i premijerka Kosor.

Američko veleposlanstvo ovom prigodom darovalo je zagrebačkim vatrogascima i vatrogasna odijela.

Komentara 50

CU
cunt
02:00 12.09.2011.

dosta sam star da se sječam titovih slika sa drugovima i drugaricama ali ovi su još odvratniji....

21
21Century
17:45 11.09.2011.

napad na središte zapadnog liberalnog kapitalizma-----------------------------Nespretno sročeno. Nakraju će još ispasti da je \"napad\" bio pozitivan čin.

OB
-obrisani-
20:44 11.09.2011.

I opzužnica i presuda hrvatskim generalima je napad na demokratski svijet, ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije