Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
acta

Josipović za ACTA-u, HSP dr. Ante Starčević i Hrvatski laburisti protiv

\'03.10.2011., Zagreb -  Prof. dr. sc. Ivo Josipovic, predsjednik Republike Hrvatske. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL\'
Davor Puklavec/Pixsell
09.02.2012.
u 16:26

Predsjednik ne vjeruje da će ACTA dovesti do kršenja prava na privatnost, niti bi se on s time složio

O kontroverznom sporazumu o zaštiti intelektualnog vlasništva ACTA, koji je kod dijela javnosti prouzročio strah o narušavanju privatnosti i ostalih sloboda te potaknuo na globalne prosvjede, progovorio je i predsjednik Ivo Josipović. Josipović je za Media Servis izjavio da vjeruje da ACTA-om neće doći do kršenja prava na privatnost, niti bi se on s time složio, a naglasio je važnost zaštite autorskih prava.

– Nije ljudsko pravo uzeti tuđi rad besplatno. To je isto kao da dođete recimo u samoposlugu, uzmete neke artikle, i kažete, gle, ovo mi je zgodno i lijepo, ja bih to uzeo i to je moje ljudsko pravo da se hranim – smatra Josipović.

– Iza autorskih dijela stoji nečiji rad, stoji nečija egzistencija, stoje nečije investicije i apsolutno je nedopustivo da se naprosto krade s interneta. Mislim da je puno važnije razmisliti o tome kako da se za autorska djela nađe jedna pravična cijena – rekao je Josipović naglasivši kako oni koji rade moraju od toga živjeti.

– Vidjeli smo koliko je diskografskih kuća naprosto propalo zajedno sa svim onim ljudima koji su bili zaposlenici, pa i umjetnicima koji su bili dio tih umjetničkih projekata jer je netko smatrao da može krasti na internetu tuđa djela – zaključio je Josipović.

Komentara 61

Avatar aaaasdefrr
aaaasdefrr
21:16 09.02.2012.

Protuzakonito je da Vi političari potkradate narod i državu ,pa vidim da se nikom od Vas nešto desilo ili možda zapljenila imovina koju ste stekli krađom.

MI
mica1111
16:33 09.02.2012.

...nek mu malo Anonimusi pohaklaju po facu... ...vidi se da pojma nema...nije uopće shvatio bit... ...ajte malo anonimusi objasnite mu...

OB
-obrisani-
22:27 09.02.2012.

U šarmantnoj pozi....... Zaustavite interNJET !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije