Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u varaždinu

Josipović: Izbore ću najvjerojatnije raspisati u ponedjeljak

ivo josipović
Slavko Midžor
28.10.2011.
u 14:21

Ne bih ja ocjenjivao rad Sabora. Riječ je o najvišem tijelu vlasti i nije primjereno da ga ja ocjenjujem, kazao je.

– U skladu sa zakonom i Ustavom, raspisat ću izbore za koji dan. Najvjerojatnije u ponedjeljak – rekao je predsjednik RH Ivo Josipović tijekom svojeg posjeta Varaždinu.

Upitan da ocijeni rad dosadašnjeg saziva Sabora, koji je danas raspušten, tek je kratko komentirao:

– Ne bih ja ocjenjivao rad Sabora. Riječ je o najvišem tijelu vlasti i nije primjereno da ja dajem ocjenu.

Predsjednik Josipović u Varaždinu je posjetio Fakultet organizacije i informatike, na kojem je od 1987. do 1996. godine bio asistent i docent. U razgovoru sa studentima osvrnuo se na Zakon o visokom školstvu.

– Dobro je što se nije s njim ubrzavalo. Mnoge stvari u njemu još su uvijek nedorečene. Pogotovo onaj dio koji se odnosi na financiranje. Neodgovorno je tvrditi kako će za studente visoko školstvo biti besplatno, a s druge strane govoriti da za to nisu potrebna dodatna proračunska sredstva. Ako već ulazimo u reformu, onda moramo unaprijed odrediti parametre po kojima će se ona odvijati – zaključio je Josipović.

 

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
14:56 28.10.2011.

ovaj Sabor je bio....prćija HDZ-a.....pa to je jasno svakoj babi.....

OB
-obrisani-
15:14 28.10.2011.

da ce visokoskolstvo biti za sve besplatno ,reka je tvoj Milance i niko drugi.... Obracunaj se sa njim .... A nije ti to ni jedno sto je najavio,vise nedogovornih obecanja je izvalio,kao po onom .... Obecanje ludom radovanje... Sam da se njem dokopat vladavine,jer kako rece sad smo mi na redu... Cime ... Lopovlukom , kradjom vlastita naroda...Nek nam Bog bude od pomoci,ali pored takvih politicara nam ni jedan nece biti od nje dovoljan...

OB
-obrisani-
20:46 28.10.2011.

Umjesto raspisivanja izbora, daj ostavku i ispričaj se Hrvatskoj za štetu i sr***a koja si do sada napravio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije