Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrelja: Ovaj Ivo neće u krivo!

Josipović: Iz Bandićevog je blata batina kojom je pretučen Rađenović

josipović
Marko Lukunić / Pixsell
02.01.2010.
u 12:51

Bandić sve želi uprljati, uvaliti u blato, ono blato koje je bilo i batina na Rađenovićevoj glavi koja udara i po glavama svih nas - rekao je Josipović.

Nazvavši Milana Bandića ironično “velikim stručnjakom za kazneno pravo”, Ivo Josipović je na današnjoj novinskoj konferenciji žestoko uzvratio na Bandićeve optužbe vezane uz Komercijalnu banku.

– Bandić je opet lagao. Slučaj od prije 13 godina je reinterpretirao na krivi način. Radi se o tome da je tada zaključen jedan posve normalan pravni posao, ali nakon tog posla došlo je do stečaja. I stečajni upravitelj je tad mogao pobijati sve slučajeve unatrag.

A u tom slučaju Komercijalne banke i Zlatice ja čak nisam niti stranka. No kad je već riječ o Komercijalnoj banci, tu nitko nije uzeo tuđe novce, tu nitko nije zaradio. Bandić laže da se tu netko namirio mimo zakona i na štetu drugih. Bandić u toj banci ima ogromne tragove i dugove jer je dopustio da propadne 36 milijuna kuna – kazao je Josipović pokazujući novinarima presudu Trgovačkog suda oko tog slučaja.

- Nastavio je da je Bandić nesposoban i nemaran gradonačelnik koji, k tome, još i ne zna, jer je Zagreb oštetio za desetke milijuna kuna kojima nije znao raspolagati.

– Bandić je krenuo u prljavu kampanju. On sve želi uprljati i uvaliti u blato. Ono blato iz kojeg je izašla korupcija i batina koja je završila na Rađenovićevoj glavi te koja udara i po glavama svih nas - oštro je zasjecao SDP-ov kandidat za predsjednika nastavljajući s propitkivanjem Bandićeva lika i djela.

Prljava kampanja
– Bandić govori o moralu?! On koji se razveo od supruge, prekršio sveti sakrament braka kako bi otkupio čak dva društvena stana! On koji je kumu namjestio posao od milijardu kuna! Vjerujem da Hrvatska neće dozvoliti da prljavom igrom Bandić uprlja ovu kampanju i ove izbore. Od njega ste dobili neki paraizvadak.

U njegovu stožeru izmišljaju afere, ljubavnice i koješta drugo. On nudi blato i prljavštinu. Pa on je Zagreb oštetio za milijune eura u slučaju zemljišta Croatia busa i nadam se da taj slučaj dobiti i svoju pravnu završnicu – tjedan dana prije drugog izbornog kruga obrušio se Josipović na svog protukandidata, najavivši da će otkriti sve što Bandićevi ljudi rade na terenu.

– Bandić nije uspio sačuvati novac grada. I on hoće voditi državu?! – bio je zaključni Josipovićev komentar kojem je dometnuo tek to da bi novinari za neke stvari vezane uz Bandića trebali pitati i Mladena Bajića.

Uz ove riječi stao je i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja koji je na zajedničkoj konferenciji objavio potporu Ivi Josipoviću. Objasnio je da to čini zato jer HSU s Josipovićem dijeli isti sustav vrijednosti te zato što su se u Saboru često našli na istoj strani..

– HSU je prosudio da Josipović vodi najčišću kampanju u ovoj našoj žabokrečini i mi se, podržavajući njega, želimo izdići iz dosadašnjih prljavih kampanja – naglasio je Hrelja dodavši kako vjeruje da će Josipović imati senzibiliteta za radnička i umirevljenička pitanja, da će biti istinski solidaran s ljudima te da će uzeti učešća u zakonodavnim aktivnostima.

– Uvjereni smo da ovaj Ivo neće u krivo – poentirao je na kraju Hrelja na čije je riječi Josipović uzvratio obećanjem.

Izvješće o kampanji
– Silvano, neću razočarati ni HSU, ni umirovljenike, ni tebe osobno – dao je riječ SDP-ov kandidat istaknuvši da prema umiroljenicima postoji dug te se mirovine moraju bolje uskladiti s plaćama. Na novinarske upite da prokomentira Bandićev današnji posjet kardinalu Bozaniću, Josipović je najprije rekao kako se i on sastao s kardinalom te nastavio da crkva ima svoje političke stavove.

– I ja nemam ništa protiv da crkva te stavove i iznosi mada se nadam kako se crkva sada neće eksplicitno opredjeliti niti na jednu stranu –kazao je Josipović obećavši da će danas, u zakonskom roku, predati izvješće o financiranju svoje kampanje odmah naglašavajući kako će prihodovna i rashodovna strana odgovarati te će svaki trošak biti opravdan.

Svog je protukandidata pak optužio za nerazmjerno trošenje, što aludira na netransparentnost i crne rupe.

Josipović se i potvrdio kako mu je potporu dao i Dragan Primorac.

Komentara 594

OB
-obrisani-
22:40 02.01.2010.

CHivo Trazio sam sad znam Utrka s traktorima Ali zasto toliko pricate o traktorima? Ma bem ti traktor, on je spor daj nesto brze da se trkamo brate Srbine Ja sam slobodan Sloba do groba

BT
bili-tartuf
00:35 03.01.2010.

zona..to se nas´-ptic´...malo zeyebava..-:)

OB
-obrisani-
21:53 02.01.2010.

Necu vise ni jedne ,reci ce neko zajebavam se s njim ko da je on Mesic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije