Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivo Josipović

Josipović: Hrvatska neće biti kao Grčka, krajem godine bit će bolje

\'18.08.2011.Pantovcak, Zagreb- Predsjednik Republike Ivo Josipovic odrzao je tiskovnu konferenciju o imenovanju veleposlanika. Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Boris Ščitar/PIXSELL
15.06.2012.
u 18:28

Ključno je ipak pitanje da je pogriješila. Kada je riječ o tome je li netko bio sretan zbog toga, sigurno da je, komentirao je predsjednik ostavku Mirele Holy

– Otvorene su reforme ne samo kada je riječ o proračunu koji je smanjen nego se planiraju i veliki projekti. To je dobro. Ono što mislim da još treba učiniti je pojednostavniti procedure, propise, relaksirati posebno ulazak u svijet gospodarskog poduzetništva. O zadovoljstvu i nezadovoljstvu ćemo moći razgovarati ozbiljno i temeljito onog trenutka kada vidimo prve rezultate. Nadam se da će opipljivi rezultati biti negdje još možda tijekom ove godine, a vidjet će se u prvom redu, i to je meni posebno važno, u rastu zaposlenosti – komentirao je u intervjuu za Mediaservis prvih šest mjeseci rada Vlade Zorana Milanovića predsjednik Ivo Josipović.

Na pitanje kako komentira promjenu dva ministra u samo šest mjeseci, kazao je da to nije bilo očekivano, ali da nije neobično.

– Ako se u šest mjeseci promijene dva ministra, znači da su za to postojali razlozi. U jednom slučaju je bila bolest gospodina Komadine, a u drugom jedan visoki standard političke odgovornosti što daje jednu drugu sliku. Takve poteze treba pozdraviti. Mirela Holy radila je važne stvari i bila je uspješna u svom kratkom mandatu – kaže.

– Ministar sasvim sigurno zna svoj posao. Riječ je o iznimno mladom čovjeku koji je bio vrlo uspješan gradonačelnik Jastrebarskom. To nije bilo lako. Nadam se da će nastaviti ono dobro što je započela ministrica Holy. Ekološki pristup je budućnost Hrvatske, to je jedan od važnijih resora – komentirao je novog ministra Mihaela Zmajlovića.

Na pitanje što je krije iza ostavke ministrice Mirele Holy kaže kako je možda netko iskoristio njezinu neopreznost, no da je i ona sama rekla da je bila neoprezna.

– Ključno je ipak pitanje da je pogriješila. Kada je riječ o tome je li netko bio sretan zbog toga, sigurno da je – rekao je Josipović.

– Ne smatram se dovoljno stručnim da procjenjujem je li projekt Ombla dobar što se tiče ekoloških aspekata. Ne mogu o tome govoriti, ali kao građanin i predsjednik mogu i moram očekivati da se najviši standardi struke poštuju. Bilo je različitih mišljenja, premijer je rekao da je potrebno sve moguće opasnosti razmotri i da se tek onda može raditi – kazao je Josipović.

Jeste li zadovoljni gospodarskom politikom naše Vlade?

– Grčki scenarij sasvim sigurno nije izvjestan. Današnje teško gospodarsko stanje nije rezultat ovih šest mjeseci nego je rezultat dugogodišnjeg nemara u gospodarstvu. Neću to fiksirati samo za prošlu Vladu, to ne bi bilo korektno. U tako dubokoj krizi očekivati da će se u šest mjeseci stvari preokrenuti, nije realno. Prema tome, neke su mjere sasvim sigurno pozitivne mjere, još ne daju one rezultate koje bi htjeli provesti, ima još mjera koje treba provesti. Očekujem da ćemo krajem godine imati smanjenje nezaposlenosti. Čuo sam da je u ovih šest mjeseci prvi put više obrta otvoreno nego zatvoreno – rekao je.

Ključne riječi

Komentara 64

MO
mojavisost
20:43 15.06.2012.

smiješno..a Josipović kao poduzima nekakve korake za poboljšanje pa zna kako će biti:)))) a mozda je pitao vidovitog Milana

Avatar Euro2012
Euro2012
07:36 16.06.2012.

Hrvatska neće biti kao Grčka ali nemre biti bolje jer nije kao ta uspješna i europska susjedna Slovenija..

CA
cactus
20:05 15.06.2012.

bit če nam bolje kada ni on ni kokošinjac ne budu na vlasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije