Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi put zajedno

Josipović, Dodik i Tihić zajedno odaju počast žrtvama u BiH

josipović
PIXSELL
28.05.2010.
u 15:44

Cilj ovog puta je pomirenje i, kako se moglo čuti, Milorad Dodik, Sulejman Tihić i naš predsjednik prvi će put zajedno otići na spomenuta tri stratišta.

Ovo nije službeni posjet predsjednika Ive Josipovića Republici Srpskoj niti on to može formalno biti. Ovo je put pomirenja i odavanje počasti nevinim žrtvama u Sijekovcu (od osam do 20 žrtava), Briševu (60 žrtava) i Kozarcu (oko pet tisuća žrtava) - čulo se u Uredu predsjednika Republike Hrvatske na sastanku s novinarima.

Kako je istaknuto, predsjednik Ivo Josipović u subotu će sudjelovati na Igmanskoj inicijativi u Sarajevu, a nakon toga posjetit će Derventu, Banju Luku i područja u Republici Srpskoj gdje su Hrvati živjeli i odakle su istjerani.

Sada u Republici Srpskoj živi oko 12 tisuća Hrvata, a bilo ih je oko 200 tisuća - čulo se. Cilj ovog puta je pomirenje i, kako se moglo čuti, Milorad Dodik, Sulejman Tihić i naš predsjednik prvi će put zajedno otići na spomenuta tri stratišta.

No predsjednik Josipović želi dati podršku Hrvatima da ostvare jednakopravnost u oba entiteta. Program puta usuglašen je s Vladom i u predsjednikovoj pratnji na  sastanku s Dodikom u Derventi bit će zastupnici iz dijaspore, predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU Vesna Pusić, ali i predsjednici stranka iz BIH koje su potpisnice Kreševske deklaracije. Na taj način demonstrirat će se državna politika Republike Hrvatske - čulo se.

Tema razgovora s Miloradom Dodikom bit će podatak da povratak Hrvata u Republiku Srpsku nije zaživio te da bi vlasti trebale osigurati održivi povratak. Nakon toga će se Dodiku i Josipoviću pridružiti Sulejman Tihić i visoki predstavnik u BIH Valentin Inzko.

Predviđen je susret predsjednika Josipovića s kardinalom Vinkom Puljićem u Žepču, a ugostit će ga i banjalučki biskup Franjo Komarica.

Josipović će posjetiti i Katolički školski centar  “Blaženog Ivana Mertza” dok će na kraju posjeta Banjoj Luci večeru prirediti član predsjedništva BiH Nebojša Radmanović na kojoj će biti nazočan, uz našeg predsjednika i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Komentara 508

OB
-obrisani-
22:43 28.05.2010.

luena, Prije ignoriranja reći ću ti samo da ja nazivam srbe - srbima. A i da ekipu bez hr tipkovnice ne smatram \"belosvetskim provokatorima\", još uvijek bih mislio da nemaju nikakvo pravo komentirati dnevno-političke-društvene događaje ako ih ne OSJEĆAJU svojojj koži. Imam ja kategoriju za sve, ne volim generalizirati, a ti, ako smatraš da je srbe pogrdno zvati- srbima, zovi ih kak hoćeš. A kad se netko ponaša kao kamocemo, za njega kažem da je- umno poremećen . A kad netko ne razumije ništa i generalizira te optužuje, za njega kažem da je- glup. A za tebe, s obzirom da si osjetljiva, reći ću da si- upitne pronicavosti.

OB
-obrisani-
22:43 28.05.2010.

hercegovac,stari lafe,popusi ga od zirafe...hehehehehe

OB
-obrisani-
22:56 28.05.2010.

karmacoma7777 ..ne kradem ja traktore...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije