Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović

Josipović: Dobro je krpati rupe, ali nije dobro da zadužujemo djecu

josipović (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/10
14.07.2010.
u 15:58

Volja građana je jasna. Više od 800 tisuća potpisa snažan je signal da građani žele referendum, rekao je predsjednik.

Apsolutno sam zadovoljan spremnošću Hrvatske vojske za sezonu požara. Hrvatska vojska pokazala je da zna, može i hoće. U suradnji s vatrogasnim strukturama odlično su se pripremili i uvjeren sam kako će zajedno učiniti sve da posljedice požara budu što manje, izjavio je Ivo Josipović, predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga nakon što je u Divuljama obišao Centar za koordinaciju gašenja požara te Zapovjedništvo protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske vojske.

Upitan što misli o najnovijemu ”Šukerovu zaduženju”  teškom više od 13 milijardi kuna, Josipović je odgovorio:
– Osjećaji su pomiješani. Zaduženje je dobro ako je to jedini način da se pokrpaju rupe jer bi posljedice mogle biti ozbiljne, ali nije dobro da zadužujemo svoju djecu. Volio bih da se problem rješava bez dodatnog zaduživanja.

– Volja građana je jasna. Više od 800 tisuća potpisa snažan je signal da građani žele referendum – kazao je predsjednik Josipović glede sindikalnih zahtjeva za raspisivanje referenduma. Širi komentar nije želio davati.

Zamoljen da komentira novi zahtjev Hrvatske udruge poslodavaca, podružnice za Dalmaciju, da se Lora prepusti u civilne ruke, Ivo Josipović je naglasio kako je potreba vojske jedini kriterij za to da se bilo koji vojni objekt prenamijeni za civilne svrhe. Tek ako nisu potrebni vojsci, bit će ustupljeni za druge svrhe. Na žalost, mnogo je vojnih objekata već do sada dano, ali nisu privedeni svrsi.

Unatoč nesnosnoj vrućini i temperaturi od gotovo 40 Celzijevih stupnjeva, predsjednik Josipović bio je u odijelu s kravatom.   

Ključne riječi

Komentara 19

OB
-obrisani-
16:26 14.07.2010.

Josipović: Dobro je krpati rupe, ali nije dobro da zadužujemo djecu kako bi neki mogli zadržati vile, jahte i skupe automobile..Ipak onako iskreno dok je pola Piranskog Zaljeva hrvatsko more pravi je gušt uzeti novi kredit jer se zna da je Hrvatska u srazu ekonomsko-političnih divova pobjedila...

ZM
zmaj5
16:33 14.07.2010.

Mislio sam ,vjerovao da će Josipović ipak biti neka protuteža ovoj Vladi. Da će ipak neke poteze koji nisu uspješni javno kritizirati. Ali očito sam se prevario,nema u njemu niti malo neke energije,njegove pravednosti,čovjek je bez ideje i nimalo kritičan.Zaista mi se čini da je nekad bezličan

BI
billynik
00:43 16.07.2010.

Pametne li izjave...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije