Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prigovori na izbore

Josipović će Milanovića imenovati mandatarom vlade tek u srijedu

'05.12.2011., Zagreb - Predsjednik SDP-a Zoran Milanovic nakon pobjednickog slavlja zbog pobjede Kukukuriku koalicije na parlamentarnim izborima 2011, izasao je iz kuce u Krajiskoj 36 oko 13:20. Photo
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
Autor
Ivanka Toma
09.12.2011.
u 17:03

Prvi je plan bio da predsjednik Josipović u subotu pozove Milanovića na Pantovčak i povjeri mu sastavljanje nove vlade

Državno izborno povjerenstvo (DIP), prognozirao je njegov predsjednik Branko Hrvatin, najranije u ponedjeljak dostavit će predsjedniku Republike Ivi Josipoviću izvještaj o provedenim parlamentarnim izborima i njihovim konačnim rezultatima.

Stoga će predsjednik najvjerojatnije u srijedu imenovati predsjednika SDP-a Zorana Milanovića mandatarom za sastav nove vlade. Najprije je bilo predviđeno da predsjednik pozove Milanovića na Pantovčak u subotu, odmah nakon povratka iz Bruxellesa, i da mu preda odluku kojom ga imenuje mandatarom.

Namjere su, međutim, omeli prigovori na izbore. Posljednji prigovor podnio je Željko Balog, kandidat za zastupnika austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske manjine. DIP je njegov prigovor u petak odbacio, no ostaje još rok od 48 sati u kojemu se može žaliti i Ustavnom sudu.

Tek kada isteknu svi rokovi za prigovore i žalbe, mogu se konačno zaključiti izbori i početi formiranje nove vlasti.

Kada Milanović sastavi svoju vladu, mora s njom i programom izaći pred Sabor i ondje dobiti potporu većine zastupnika. Tek se tada polaže prisega i stupa na dužnost. Sabor na prvo zasjedanje pak saziva predsjednik Republike Ivo Josipović.

Komentara 18

OB
-obrisani-
20:46 09.12.2011.

da je....babetina...pri zdravoj pameti...moglo bi . ali pošto je pukla,.....ko batina,,,,nebu išlo...

Avatar WindFucker
WindFucker
21:04 09.12.2011.

Čemu žurba?

UT
utatica
19:04 09.12.2011.

puno pre rano, jel može u prvu srijedu u kolovozu, molim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije