Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obilježavanje Oluje

Josipović: Čast mi je biti s vama jer vi ste u vrijeme Oluje bili heroji

Knin, Josipović, Milanović (1)
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/7
04.08.2012.
u 21:38

Na Kninskoj tvrđavi okupili su se zapovjednici iz Domovinskog rata, branitelji koje su pozdravili u kratkim obraćanjima predsjednik republike Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i potpredsjednik Sabora Josip Leko.

Na Kninskoj tvrđavi okupili su se zapovjednici iz Domovinskog rata, branitelji koje su dan uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja  pozdravili u kratkim obraćanjima predsjednik RH Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i potpredsjednik Sabora Josip Leko.

Predsjednik Republike Ivo Josipović je u obraćanju zapovjednicima brigada koje su oslobodile Knin rekao kako iako po ustavu njihov zapovjednik uvijek osjeća respekt prema, kako je rekao, braniteljima i herojima Domovinskog rata. - Čast mi je i zadovoljstvo što sam s vama jer vi ste u vrijeme Oluje bili heroji i pobjednici. Danas i sutra kad se sjećamo jednog od najbitnijih dana u Hrvatskoj povijesti i pobjede u Oluji želim izraziti poštovanje vašoj pobjedi, rekao je u kratkom obraćanju Ivo Josipović.

U također kratkom obraćanju zapovjednicima Domovinskog rata koje je trajalo manje od minute premijer Zoran Milanović je rekao kako je još 2007. godine od Ante Kotromanovića čuo rečenicu da sa obilježavanja obljetnice Oluje treba maknuti politiku.  - Ovo je jedan od najvažnijih datuma u hrvatskoj povijesti. Sutra će ovdje biti branitelji, ali i par neizbježnih dosadnih političara. Ovo nije mjesto za političke govore, pa ga neće biti ni sada, ali ni sutra. Hvala vam na svemu, rekao je Zoran Milanović, a nazočne je pozdravio i potpredsjednik Sabora Josip Leko.

 

Komentara 130

VE
velikazmija
22:55 04.08.2012.

presjedniče vaš boško buha je i poslije smrti heroj za vas a ovi su naši heroji i poslije smrti nedaj bože prerane --

OB
-obrisani-
21:45 04.08.2012.

tko moze vjerovati sinu titova partizana

OB
-obrisani-
22:54 04.08.2012.

Oluja je bila i ostace u pamcenju kako se brani zemlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije