Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Josipović: Bajić mora izvući pouku i krenuti nabolje

josipović u zadru
Filip Brala/PIXSELL
12.02.2010.
u 15:13

Moram priznati da neke osobe, poput Urše Raukar, ne vidim kao veliku prijetnju sigurnosti na koju treba reagirati akcijom specijalaca, komentirao je Josipović intervenciju policije nad prosvjednicima u Varšavskoj ulici u Zagrebu.

Novoizabranog predsjednika Ivu Josipovića za posjeta Primorsko-goranskoj županiji novinari su, između ostaloga, upitali i da komentira intervenciju policije nad prosvjednicima u Varšavskoj ulici u Zagrebu.

- Koliko sam čuo, otpor su pružale četiri osobe, no zašto su onda privedene 23? Moram priznati da neke osobe, poput glumice Urše Raukar, ne vidim kao veliku prijetnju sigurnosti na koju treba reagirati akcijom specijalaca.

Upitan da komentira činjenicu što je Sabor povjerio treći mandat državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, kazao je: - Mislim da mora izvući pouku iz onoga što se dosad događalo u pravnom sustavu i krenuti nabolje.

Gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu i županu Zlatku Komadini poručio je da ih čeka težak i bolan put ka decentralizaciji, no to je i jedini način da se  omogući nesmetan razvoj regije.

- Ključ razvoja je prerasposjela javnih prihoda, za što je presudan ulazak Hrvatske u EU. U mom mandatu iskoristit će se ovlasti koje su do sada slabo korištene, a tiču se usklađivanja rada državnih tijela.

Rijeci je Josipović dao potporu i u ponovnoj kandidaturi za Mediteranske igre.
U kampusu na Trsatu dočekali su ga rektor Riječkog sveučilišta Pero Lučin, profesori i studenti koji su ga upitali podržava li inicijativu za besplatno obrazovanje.

- Među prvima sam, u proljeće na Pravnom fakultetu u Zagrebu, potpisao inicijativu za besplatno obrazovanje. Smatram da se ono na svim razinama mora financirati iz proračuna dokle god student izvršava svoje dužnosti.

Komentara 28

CA
Capolo
17:17 12.02.2010.

Gospodine Josipoviću apeliram na vas kao predsjednika i prije svega pravnika koji bi se treba zalagati da se svaki zločin privede pred lice pravde da inzistira na istrazi o aferi sa Sunčanim Hvarom na početku 2000-ih kada su kao bolji ponuđač prezentirane Terme Čatež koje su ponudile samo 45 milijuna eura, dok je Kompas ponudio ulaganje od 62,6 milijuna eura. Nadam se da će te na tome ustrajati i vaš slogan PravDA da će stvarno zaživjeti.

OB
-obrisani-
17:36 12.02.2010.

Prije istrage o nesreći nagibnog vlaka,treba istražiti kako je isti kupljen i zašto je dato 136 milijuna ojra,tko je u tome sudjelovao i zašto nije bilo natječaja.Stazića za predsjednioka Istražnog povjerenstva.

OB
-obrisani-
23:27 12.02.2010.

Najbolji Hrvati su bili protjerani od ruke KOMUNIZMA Dijaspora je itekako prisutna u svim sverama društvenog života Hrvatske Oduzeti im pravo glasovanja znači odbaciti ih Hrvatska bez dijaspore ostaje samo SPORA Tko se to ima pravo ODREČI 4,5 milijuna iseljenihjenih Hrvata? Ako pak se Hrvatska odrekne svoje dijaspore, moje je predskazanje, -nestanak Hrvatske kao države za sva vremena u roku od 6 godina (upamtite ovo dobro) !!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije