Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović

Josipović: Alka je poruka mira, domoljublja, junaštva i ljepote

Sinjska alka (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/6
08.08.2010.
u 13:40

Najviši hrvatski dužnosnici posjetili su crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske u središtu grada u kojoj im je gvardijan fra Božo Vuleta govorio o povijesti Sinjske alke.

Cijeli državni vrh, koji su predvodili predsjednik Ivo Josipović, premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Sabora Luka Bebić okupio se na 295. Sinjskoj alki na kojoj je bilo i mnoštvo veleposlanika i konzula.

– Alka je kulturni događaj koji šalje poruku mira, domoljublja, junaštva, dobrote i ljepote – istaknuo je Ivo Josipović, primiviši kao pokrovitelj Alke od predsjednika VAD-a Stipe Jurčića zlatnu plaketu.

Premijerka Kosor naglasila je da se veseli što je ponovno u Sinju, uvjerena da će i ovogodišnja Alka biti veličanstven događaj.

Najviši hrvatski dužnosnici posjetili su crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske u središtu grada u kojoj im je gvardijan fra Božo Vuleta govorio o povijesti Sinjske alke.

Na upit je li se u sinjskoj crkvi pomolila čudotvornoj Gospi Sinjskoj i za izlazak iz krize, premijerka Kosor je kazala kako se u toj crkvi uvijek osjeća posebno te da je izišla s osjećajem mira.

– Kad bih mogla, svaki bih dan bila u ovoj crkvi – kazala je Kosor.

Komentara 186

OB
-obrisani-
20:25 08.08.2010.

Vidis da imas djecu ,naucila bi nesto sto je za njih od vaznosti... Ovako si samo smjesan... Hajmo pocmi ljude podcjenjivat koje nepoznas... Tako bi i ja tebi ili bilo kom mogla bilo sta skresat ... Bravo za tebe tomislave... Ti si kralj kao i moj pas.

JU
Jurišić40
14:43 08.08.2010.

@xx71_09 Nemožeš očekivat od Druga Josipovića da se sjeti Današnje godišnjice i Stjepana Radića. Za Druga Josipovića Hrvati i Hrvaatska Povjest počinje 1945. Pozdrav

KU
kumajanja
15:50 08.08.2010.

KOSULJICO,pitanje je bilo:koliko je nevinih ljudi pobijeno za vrijeme krizarskih i inih ratova?A svi su vođeni u ime crkve i tzv vjere ?Molim odgovor?A ne se sluziti s floskulama i pisati o onom samo sto vama ide u prilog.J takvaa HRVATICA nezelim biti.Odgovor cekam?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije