Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredni izbor

Josip Matković je novi predsjednik HSP-a

josip matković
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
20.01.2014.
u 14:12

Na ovaj potez većina članova predsjedništva odlučila se nakon što su pravni stručnjaci proanalizirali rješenje o poništenju izvanrednog sabora u Osijeku, kažu u stranci

Nakon što je Ministarstvo uprave svojim rješenjem poništilo oba Sabora HSP a, i onaj Daniela Srba sazvan u Sisku, i Josipa Matkovića sazvanog u Osijeku, većina članova Predsjedništva HSP-a sazvala je izvanredni sabor stranke, te je 18. siječnja ove godine u Zagrebu za novog predsjednika izabran Josip Matković, dugogodišnji član te stranke, te donedavni predsjednik županijske organizacije splitsko dalmatinske županije., doznaje se u priopćenju HSP-a.

 - Na ovaj potez većina članova predsjedništva odlučila se nakon što su pravni stručnjaci proanalizirali rješenje o poništenju izvanrednog sabora u Osijeku, u kojem smo upozoreni na sitne tehničke nedostatke koji su održanim saborom u Zagrebu 18.01. u cijelosti ispravljeni. Također ističemo, da smo bivšem predsjedniku Danielu Srbu ponudili kompromis, da usprkos činjenici što nema većinu u nijednom stranačkom tijelu sazove sjednicu predsjedništva HSP-a. Na tu sjednicu bi došla većina članova predsjedništva koja podržava Matkovića i bila spremna odustati od već ranije zakazanog sabora HSP-a te bi prihvatiti datum sabora kojeg je sada već bivši predsjednik odredio za 01. veljače 2014., pod uvjetom da se svim članovima HSP a koji to žele omogući dolazak na sabor, i izbor novog vodstva po modelu "jedan član jedan glas", kao i uvjet da se kako gosp. Srb, tako i Matković povuku iz kandidature za čelnog čovjeka HSP-a, čime bi se izabrao netko drugi tko bi na izvjestan način izmirio "zaraćene strane", te sa novim vodstvom krenuo u obnovu Hrvatske stranke prava, poručuju iz stranke.

 - Nakon što je gosp. Srb odbio takav prijedlog očito grčevito braneći svoju poziciju sa koje je HSP sveo na najniže moguće grane od obnove HSP a, praktički do ruba neprepoznatljivosti, izjavljujući da nitko tko je nazočio saboru u Osijeku nema što više tražiti u HSP u, bili smo prisiljeni na ovakav potez, kako bismo vratili HSP na ono mjesto na političkoj sceni Hrvatske koje joj objektivno pripada. Na kraju je Matković istaknuo da od bivšeg predsjednika gosp. Srba očekuje da prizna novoizabrano vodstvo, te da prestane sa igrokazima u kojem već punih godinu dana igra ulogu "glavnog klauna" uz obmanjivanje članstva navodnim isključenjima i prijetnjama istima, kažu u HSP-u.

>> Ministarstvo uprave poništilo oba Sabora HSP-a

Komentara 5

IM
ivo.matic1
16:37 20.01.2014.

nek samo se ujedine sa drugim prvasima pace sve ici nabolje.

MA
malamoja
16:57 20.01.2014.

nadam se da će to biti prava stvar.glasam za vas već godinama -neznam zašto se svi ne ujedinite.dobili bi barem trećinu u saboru.

KA
kafka
17:17 20.01.2014.

Bilo bi normalno u takvoj situaciji sazvati sabor stranke. Sabor se treba sazvati i neka on odluči o novom predsjedništvu, a i o predsjedniku HSPa! .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije