Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o poskupljenjima

Linić: Kad uđemo u EU cijena energenata sličit će europskim

sdp,zoran milanović (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/6
16.06.2012.
u 13:40

Ministar financija S. Linić na pitanje novinara prije početka sjednice rekao je da nova poskupljenja ne ovise Ministarstvu financija, a cijene hrane, odjeće i obuće nisu rasle povećanjem PDV-a.

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora SDP-a, kompletirano je novo stranačko vodstvo. Josip Leko izabran je za predsjednika Glavnog odbora, a za potpredsjednike Renata Sabljar Dračevac i Domagoj Hajduković. Za glavnog tajnika SDP-a izabran je Igor Dragovan, a za poslovnog direktora Dinko Suton. Slavko Linić je izabran za predsjednika Poslovnog odbora SDP-a, a za članove toga tijela Dragica Zgrebec, Mićo Stojanović, Šime Lučin i Venka Ćurlina.

Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović na početku sjednice obratio se stranačkim kolegama. Prvo je čestitao izabranim članovima GO, a potom u svome stilu objasnio kakvu oni to politiku vode.

Sjetio se Račana

- Pred nama je četiri godine posla, velike odgovornosti, rada i polaganja računa. Politika koju vodimo je odgovorna i racionalna, a za takvu politiku često treba malo više vremena da je svi prihvate. To je politika koja dijeli i ne cijepa po postojećim šavovima koji u Hrvatskoj katkada pucaju ili su pred pucanjem - rekao je Milanović. Naglasio je kako je SDP-ova politika svjesna kakva i kolika smo zemlja, te nogometnim riječnikom pojasnio:

- To je politika koja je svjesna naših nedostataka, ali i naše snage i sposobnosti da kada je teško, stanemo na loptu, da pogledamo ne protivnika i neprijatelja, nego suparnika, da ga prepoznamo u sebi samima, u oni koji jesu supranici i da vodimo zemlju upravo na takav način. To nije politika nerealnih obećanja, to nije bila niti kampanje nerealnih obećanja - rekao je Zoran Milanović. Spomenuo je i prvog predsjednika Ivicu Račana, te članovima rekao da se uvijek trebaju sjetiti njegovih riječi kada je govorio o značaju obraza u politici.

Sporna biografija

- Moramo voditi računa o tome i da možemo sutra izaći pred ljude čista obraza, ali ne na način da budemo oholi i da nam to bude najvažnije - dodao je Milanović.

Nitko od SDP-ovaca nije bio spreman objasniti kako je objavljena sporna biografija novog ministra Mihaela Zmajlovića. Grešku je na sebe preuzeo SDP-ov odjel s odnosima s javnošću. Glasnogovornica je rekla kada su pisali njegovu biografiju pred sobom su imali nekoliko tekstova, a ovaj sporni, koji im je služio kao izvor podataka, pogreškom je postavljen na stranice Vlade.

Linić o poskupljenjima

Ministar financija S. Linić na pitanje novinara prije početka sjednice rekao je da nova poskupljenja ne ovise Ministarstvu financija, a cijene hrane, odjeće i obuće nisu rasle povećanjem PDV-a. Za očekivati je kada uđemo u EU, dodao je Linić, da cijena energenata bude slična europskima.

- Socijalna politika da svi imamo jeftinu energiju, prema tome i ministri koji imaju bolje plaće, je neodrživa teza. Udare koje proizvodi promjena cijena energenata moraju na neki način ublažiti socijalni programi - rekao je Linić.

Ključne riječi

Komentara 94

VE
velikazmija
15:02 16.06.2012.

protestiram najmanje treba biti 80 posto hrvata u stranki ako želi biti parlamentarna ---- zakon odmah u proceduru ako želi biti oporba kako im drago -- koliko sad u kojoj stranci ima većinskog naroda --

DO
dobravečerhr
15:06 16.06.2012.

Utješna nagrada. Drugarska...

KO
korisnik2
13:49 16.06.2012.

joso dominira!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije