Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Juratović, zastupnik SPD-a

'Jasno je – potpuna sigurnost više nigdje ne postoji'

Josip Juratović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/7
21.12.2016.
u 18:01

Mjere sigurnosti će se pojačati jer je važno da zadržimo naš stil života i naše vrijednosti, siguran je Josip Juratović

Nelagoda se uvukla među građane iako su svjesni kakva je globalna situacija i da potpuna sigurnost ne postoji. Mjere sigurnosti pojačat će se jer je važno da zadržimo naš stil života i naše vrijednosti. Govori tako Josip Juratović, zastupnik SPD-a (socijaldemokrata) u njemačkom Bundestagu.

Hoće li se kancelarki Angeli Merkel o glavu obiti politika otvorenih vrata i koliko joj je ugrožena pozicija pred izbore sljedeće godine?

– Imam toliko primjedbi na kancelarku Merkel, ali nije fer da joj se pripisuje krivnja. Nikada nije upotrijebila sintagmu “otvorena vrata”, nego “mi ćemo uspjeti”. Ljudima se moralo pomoći. Njemačka je potpisnica Ženevske konvencije, a takva obveza postoji i u ustavu – kaže Juratović.

Unutar CDU-a, stranke Angele Merkel, vlada napetost, ali svjesni su da nemaju boljeg kandidata i podržat će je s figom u džepu. Takva je situacija pogodna za razvoj radikalizma bilo koje vrste i tu je na politici da djeluje. Također, važno je dati prave informacije.

– Govori se o tome da muslimani preplavljuju Njemačku. A ima ih samo četiri milijuna naspram 76 milijuna ostalih građana Njemačke. Daleko više pridošlica su katolici, imigranti iz Poljske, Mađarske, Hrvatske... – kaže Juratović.

>>Tužna priča vozača kamiona: Posljednji put je razgovarao sa suprugom oko 15 sati. Dogovorili su se da će se čuti kasnije. Ali više se nije javljao...

>>Kancelarka na žestokom udaru kritika! Der Spiegel: Atentat je košmar i za Merkel

Komentara 8

Avatar Observer
Observer
18:29 21.12.2016.

Juratovic u svom prepoznatljivom ljevicarsko-liberalnom stilu brani los potez kancelarke Merkel pa na istu razinu stavlja Poljske i Hrvatske katolicke imigrante sa radikalnim islamistima iz Bliskog Istoka. Koliko je on vidio Poljskih terorista- bombasa samubojica ili Hrvata ? Neznam zaza nijedan primjer , ali kod Islamista ih ima koliko hoces. Nijedan Ustav ni bilo kakva zenevska konvencija ne zahtjeva da se nekome pomogne pod cijenu sigurnosti vlastite zemlje i gradjana.

DU
Deleted user
18:50 21.12.2016.

Unutrašnjost Hrvatske je za vrijeme Domovinskog rata bila puno sigurnija nego danas.Gospodine Juratoviću utuvite si to u glavu.Vi ste u NJemačkoj,a nama prodajete pamet?Usput,koliko vremena Vama treba da zaradite litru mlijeka.

FI
fiberglas
18:58 21.12.2016.

Kad ga ovako vidiš...pomislio bi...pametan čovjek, a kad ono...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije