Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
partizanski zločini

Josip Boljkovac premješten u zatvorsku bolnicu

'02.11.2011., Vukova Gorica - Uhicen Josip Boljkovac u obiteljskoj kuci. Boljkovca se tereti za ratni zlocin iz 1945. godine. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
04.11.2011.
u 18:04

Obrana tvrdi da ne postoji svjedok koji bi rekao da je Josip Boljkovac naredio likvidaciju zarobljenih u svibnju 1945. godine

Josip Boljkovac (91) premješten je iz pritvora u Remetincu u zatvorsku bolnicu gdje je dan prije bio na određivanju terapije. No tada nije mogao ostati u bolnici jer nije bilo slobodnog kreveta. Mjesto je pronađeno u petak. Tvrdnje da je prvi hrvatski ministar policije počeo štrajk glađu opovrgnula je uprava Remetinca. U zatvoru kažu i da Boljkovac nije dobio nikakav povlašteni tretman te da je čak i odbio ponudu da se, zbog dobi i teže pokretnosti, do bolnice vozi na prednjem sjedalu.

Boljkovčev odvjetnik Anto Nobilo podnio je žalbu na rješenje o provođenju istrage i na rješenje o određivanju pritvora, i to zbog bitne povrede kaznenog postupka, povrede zakona te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Obrazloženje istražne sutkinje koja je zbog teške okolnosti počinjenog kaznenog djela pritvorila Boljkovca odvjetnik naziva paušalnim jer smatra da ni jednim dokazom nije potkrijepljena tvrdnja da su civili zatočeni u svibnju 1945. godine mučeni i da su živjeli u neljudskim uvjetima. Obrana opovrgava i tvrdnju da je Boljkovac naredio ubijanje zatvorenika jer ne postoji svjedok koji bi to rekao.

Komentara 76

Avatar MK
MK
18:26 04.11.2011.

...Neka se lijepo oko njega brinu! ...Zadnji Mesicev kolega kojega su uhvatili negdje u Libiji to nije prezivio!

OB
-obrisani-
18:28 04.11.2011.

Treba sada USKOK zapitati Mesica , Manolica , Boljkovca i Perkovica .TKO JE POBIO 150 Hrvata u iseljenistvu i TKO je dao te naredbe. ...............................LUSTRACIJA..................................

FL
flick
18:23 04.11.2011.

\'\'Obrana opovrgava i tvrdnju da je Boljkovac naredio ubijanje zatvorenika jer ne postoji svjedok koji bi to rekao.\'\' Ovo u prijevodu znači : Sve smo ih pobili pa nema svjedoka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije