Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon tragedije

Još se traže odgovorni za smrt štićenika bjelovarskog doma

'07.10.2011., Bjelovar, Zvijerci - U Bjelovarskom naselju Zvijerci u Ulici Ozane Kotorske u krov privatnog starackog doma udario je grom uslijed cega je doslo do velikog pozara, u kojemu su za sada sl
Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
1/3
11.10.2011.
u 08:00

Ministar Milinović potpisao je 2010. godine ugovor s domom "Moj mir", ali dom je preseljen bez znanja ministarstva.

Unatoč tvrdnjama Darka Milinovića, ministra zdravstva i socijalne skrbi, da bjelovarski dom "Moj mir", u kojem su u petak izgorjeli Nikola Mihalić (64), Ivo Komljenović (68), Ana Karlović (73) i Matija Pintarić (66), nije bio u sustavu ministarstva, Večernji list u posjedu je dokumenta koji pokazuje da to baš i nije tako. Naime, ministar Milinović u subotu je rekao: "Utvrdili smo da taj dom nije upisan u registar za domove MZSS-a, da nema dozvolu za rad, što znači da je riječ o ilegalnoj instituciji".

Dozvola nakon pet godina

No, prema ugovoru o međusobnim odnosima, sklopljenom 19. svibnja 2010. između ministarstva i doma za starije i nemoćne "Moj mir", koji su uime ministarstva potpisali ministar Milinović, a uime doma Draženka Habdija, ministarstvo se "obvezuje plaćati troškove smještaja za 10 korisnika upućene rješenjem Centra za socijalnu skrb u iznosu od 3200 kuna po korisniku". Nadalje, ministar Milinović u subotnjoj je izjavi dodao da ni jedan od štićenika u spomenuti dom nije otišao putem uputnice ministarstva.

No, prema za sada dostupnim informacijama, iako ministarstvo nikada spomenuti novac domu nije isplatilo, bar jedna osoba pod skrbništvom upućena je i boravila u domu uz odobrenje Centra za socijalnu skrb. A dom ima, doznali smo, i sasvim urednu dokumentaciju, na temelju koje centri za socijalnu skrb svoje korisnike mogu u njega upućivati.

Da ministarstvo i dom "Moj mir" imaju neriješenih odnosa, dala je naslutiti i vlasnica doma Draženka Habdija. Naime, kada smo je upitali za ugovor, odgovorila nam je kratko:

– Nevjerojatno je to, pet godina tražila sam dozvolu i konačno sam je dobila. Dobro su za mene znali, no unatoč ugovoru, ministarstvo mi nije nikada isplatilo ni kunu. Znate zašto? – rekla je.

– Ne, zašto? – pitali smo je.

– Ne želim o tome govoriti. Doći će vrijeme i kada će to izaći na vidjelo – odgovorila nam je zagonetno.

Obitelji traže pravdu

– Ogorčeni smo zbog svega i nećemo odustati od istjerivanja pravde – kazao je Marijan Komljenović, sin poginulog Ive Komljenovića iz Velikog Grđevca nedaleko od Bjelovara, dodajući da je obitelj znala za preseljenje u Ulicu Ozane Kotarske, no nisu imali pojma da je imao spornu dokumentaciju. Zato će, kaže, obitelj sigurno tražiti odgovornost vlasnice.

– Moj je otac bio nepokretan i već više od pet godina bio je smješten u domu u Šufflayevoj – kazao je Marijan Komljenović i dodao da im nije bilo jasno zašto je otac kao nepokretna osoba smješten na kat. On i još četvorica sinova i tri kćeri jučer su nakon obavljene obdukcije ispratili oca na groblju u Gornjoj Kovačici. Posebno su ogorčeni što im nitko, nakon što se doznalo za nesreću, satima nije mogao ništa reći o očevoj sudbini. Da je preminuo, potvrdila im je policija, i to tek kasno navečer.

Komentara 66

RB
RH+BIH=moćnadržava
08:21 11.10.2011.

ahahha hahahah A Kalmetin resor je potpisao za vozačku dozvolu Peri Perici koji je vozio 200 i stradao u prometnoj.

OB
-obrisani-
08:51 11.10.2011.

Amerikanci su shvatili da uz Boga i domoljublje nije lako sa Hrvatima surađivati jer se umjesto da se radi i stvara spominju nevinost, poštenje i domoljublje..

OB
-obrisani-
09:34 11.10.2011.

bravo milinovicu-da nisi dao ni lipe-cestitka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije