Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Još jedan zajednički interes: ni Milanović ni Karamarko ne žele reformu lokalne uprave

Sustav županija uveden 1993. godine danas ne odgovara nikome, osim strankama i njihovim uhljebima, interesnim skupinama...

Komentari 21

BR
brenamir
08:56 28.07.2015.

Sve lijepo napisano. Samo, postavlja se pitanje, je li i predsjednica Kolinda najavila smanjenje županija? Nije. Protivila se smanjenju državne uprave. Jedini tko je zagovarao reformu i formiranje 5 velikih županija je bio Kujundžić, pa ga je Despot, kao i HDZ-ovi internet vojnici, blatio gdje je stigao. Josipović je također pričao o regionaliziciji, samo, taj je bio predsjednik 5 godina i po tom pitanju nije napravio ništa. Dakle, žalosno je da ni Kolinda ni HDZ, a Kukurikavci još manje, ne vide da je uhljebništvo veliki problem. Jedini tko je o tome bez rukavica govorio bio je dr. Kujundžić. Pa je bivan pljuvan od Despota i sličnih.

VL
DU
Deleted user
10:04 27.07.2015.

Naše strukturne reforme bit će: direktore mijenjamo s upraviteljima a upravitelje mijenjamo s ravnateljima.

VL
MI
mirtebi
10:00 27.07.2015.

Jad i bijeda hrvatskog komunjarstana i njegove parazitske svijesti

VL
JM
jezero-matica
13:53 27.07.2015.

Tako to biva kad se udruze djecica (partije) majcice Partije I oca Sumskog Marsala! Jao ti ga nama poreznim obaveznicima!

VL
RA
ravko1952
09:45 27.07.2015.

A što bi "regijoni" promijenili? Sve bi ostalo isto. Pa i to što se činilo Hrvatskoj kroz povijest. Raskomadaj pa vladaj naravno sa strane.

VL
HR
H.R.T.99
10:53 27.07.2015.

Vidi, vidi, većina ljevičara tvrdi da je Predsjedništvo Hrvatske politički fikus pozicija. Zašto onda toliko mržnje? I pljuvanja. I vrijeđanja po Predsjednici Hrvatske? Primjetio sam da često puta kada nemaju argumenata da brane po učinkovitosti Milanovićevu šestu najgoru vladu na svijetu odmah se okome na Predsjednicu. Izvor ove brojke je SEF gdje ne rade niti fašisti, niti ustaše, niti antifašisti, niti komunisti, niti naši nesposobni ministri, tu rade najbolji svjetski stručnjaci za ekonomiju i gospodarstvo. I njihove su brojke točne. Ne kao Milanovićeva balada o "najboljoj vladi ikada".

VL
Avatar sandwich
sandwich
10:04 27.07.2015.

, premijer Milanović, najprije se kune u regije a par mjeseci prije izbora mjenja ploču da bi dobio nekoliko izbornih glasova...???.............Njezini prijatelji !!!.............................Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarovic sudjelovala je na godišnjem sastanku Predsjednickog procesa Brdo-Brijuni koji se održava u Budvi,dvi, Crna Gora. Osim supredsjedatelja inicijative hrvatske predsjednice Kolinde Grabar- Kitarovic i slovenskog predsjednika Boruta Pahora te domacina, crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovica, na godišnjem sastanku sudjelovali su makedonski predsjednik Gjorge Ivanov, srbijanski predsjednik Tomislav Nikolic, predsjedavajuci Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanic, albanski predsjednik Bujar Nishani i kosovska predsjednica Atifete Jahjaga................ADZe bitange i jurišnici ,nisu li vaši vladali 16 godina? Nabrojte jedan pozitivan primjer a da ide u korist naroda? ...................Pljacka,zaduživanje,rasprodaja,širenje mržnje,primitiviozam,kriminal,izrucenje HR generala hagu.......drugo ništa ja i narod ne vidašmo,prodaja poasavine,osuda za zlocinacki pothvat na Bosnu.................................................................................

VL
HR
H.R.T.99
10:00 27.07.2015.

Jedan gospodin se drži svoje linije, drugi, premijer Milanović, najprije se kune u regije a par mjeseci prije izbora mjenja ploču da bi dobio nekoliko izbornih glasova. Koliko je Milanovićeva vlada otrcana potvrdio nam je Svjetski Ekonomski Forum strpavši je po učinkovitosti kao ŠESTU najgoru vladu na svijetu, 139. mjesto od 144 moguća. Lažne brojke koje nam "prodaju" ministri i pompozne izjave Milanovića: "najbolja vlada ikada" pometene su i od strane Eurostata: javni dug Hrvatske porastao je na 87,7 % BDP-a ili u kunama 288,5 milijardi. Brži rast javnog dug od Hrvatske postigla je jedino Bugarska. A ministar financija Lalovac poručuje da priprema "strategiju" upravljanja javnim dugom. Ne soluciju, poslije četiri godine vladanja oni pripremaju strategiju. Koji cinizam.

VL
Avatar sandwich
sandwich
09:55 27.07.2015.

. Nakon napornih predsjedničkih obaveza Kolinda otišla sa kućnim pomoćnikom Jakovom i dječicom za vikend na Slijeme i ona kaže da će zapaliti vatru na roštilju ali nikako ne može, pita je Jakov zar imaš problema sa šibicama, a Kolindaa Kolinda mu kaže..................... , ništa mi nije jasno dok smo bili doma sve sam ih isprobala i sve su radile............. a sad za vraga neće ni jedna.

VL
Avatar sandwich
sandwich
10:15 27.07.2015.

.Znaci, Kraljica Balkana, daje ostavku !!!.................Ajde, to je pozitivna vijest.

VL
Avatar sandwich
sandwich
10:07 27.07.2015.

Kada se hadeze vrati , nacelno ce sve biti kao i prije.......................................... . Šampanjci i pivo ce teci Jelacicevim placem, . hobotnice ce se same peci ispod peke, srdele ce pržene skakati u usta ozarenih pucana i pucanki, janjci ce se okretati oko Karamarkovih zdenca,.................................. . sve ce biti kao prije, kako biti mora, svoj na svome - u tunelu,usred kmice. ..

VL
ŠO
šoštar
10:18 27.07.2015.

Nikome ne odgovara manje regija ili županija,gde će onda smjestiti sve te stranačke uhljebe i podanike(sljedbenike).Imamo sreće da smo još uvijek u krizi inače bi bilo još više općina,županija,regija,raznih agencija samo da se smjeste sljedbenici.

VL
Avatar sandwich
sandwich
10:29 27.07.2015.

Prica se ! Da je bila specijalista u ciscenju puskica NATO -a

VL
Avatar sandwich
sandwich
10:56 27.07.2015.

. nemreš izbit kult licnosti i zazivanje 'velikog vode' kod glasackog tijela kradezea,................. a onda na sve to kmece kako su drugi, u biti, komunjare... ................... hahaha,.................................. sjeverna korea bi ih docekala raširenih ruku, taj kadar ne treba nimalo trenirat :

VL
Avatar sandwich
sandwich
11:02 27.07.2015.

minus...he he he he ............tako to ide, kad ostanes bez rijeci....minus ili prozivanje, vrijedjanje.......he he he ..................................... ....nekidan sam procitao da ima patuljaka koji za novce propagiraju i pisu po portalima (iz stozera svoje partije ) sto me rastuzilo. eto,to, cega se sve banditi dosjete! ...................... meni je to zalosno. ali, ocito se i to radi, medju onima koji aureole zlocinacke organizacije stavljaju ponad glave. . mozda i ovdje ima takvih,......... pod raznim nickovima ...........;-)) . ..........................odlucite sami...!!!.. .

VL
Avatar sandwich
sandwich
11:08 27.07.2015.

Clanovima HDZa i clanovima njihovih obitelji koji ne mogu dokazati podrijetlo svoje imovine oduzeti svu imovinu................................ ...............Državne službe, firme i sudstvo detaljno ocistiti od HDZ-ovog kadra..........................

VL
Avatar sandwich
sandwich
10:55 27.07.2015.

..Uvijek isto kod stranke danasnje oporbe, koji su sami sebi godinama stvarali zakone o vlastitim primanjima, a danas sufliraju narodu, da su ovi, iz nove Vlade krivi za ono,... sto su hadezeovci na vlasti godinama sami odlucivali....................ono kaj su hdzu hdz i njegovi strucnjaci napravili lijepoj našoj, naravno uz božji blagoslov i rukom na srcu, još najmanje 5 generacija hrvatskih vlada nebu moglo postaviti na prave i poštene noge...............

VL
Avatar sandwich
sandwich
10:39 27.07.2015.

...Cak i ako ona glumi orgazam, to nipošto ne mora znaciti da ona uživa u seksu.

VL
DU
Deleted user
11:32 27.07.2015.

SDP drži gradove. HDZ sela i šume. Lokalne reforme idu na štetu HDZ ovaca. A SDPu ideju prilog da HDZ ostane na selu. Pa nema reformi lokalne uprave.

VL
Avatar sandwich
sandwich
10:20 27.07.2015.

. Gdje su joj te njene svjetske veze, taj njen ugled u svijetu i na kraju.............., hvalila se na sva usta, da je cijelo vrijeme bila uspješna diplomatkinja??............................................ Ono ispade corak.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.