Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanski MVP
Povratak na članak

Johnson namjerava uvjeriti EU u suradnju nakon Brexita

Mi nećemo ni na koji način napustiti našu vodeću ulogu u europskoj suradnji..., naglasio je Johnson.

Komentari 6

Avatar dr.pavelic
dr.pavelic
13:38 18.07.2016.

Koja suradnja....nogu u straznjicu.....

VL
Avatar Oneill
Oneill
10:46 18.07.2016.

Ako uvjeri onda isto i mi pravimo.

VL
DU
Deleted user
10:47 18.07.2016.

nisu trebali ni ulaziti bilo bi bolje za sve

VL
CR
crocro
06:59 21.07.2016.

Ako bi Europa pristala da Velika Britanija i dalje igra značajnu ulogu na europskom tlu nakon što je napustila EU, da i dalje ima sve privilegije koje je imala i kao članica, onda bi to značilo da je ona praktično i dalje članica EU samo nije službeno na popisu, a to bi dodatno značilo da je EU neprincipijelna i previše tolerantna prema VB, a sve to bi izazvalo nezadovoljstvo i neslaganje ostalih članica EU. Ako je VB donijela odluku o razlazu s EU, onda mora biti svjesna da se razilazi i s privilegijama koje je imala. Sada ima potpuno pravo tražiti nove partnere i ulaziti u druge saveze u kojima bi ponovo ostvarila svoje privilegije. Pa se tako može udružiti s Amerikom, Indijom, Rusijom, Australijom, Kinom i dr, a ne se praviti blesavi i od EU tražiti opet nekakve specijalne statuse i tako i dalje iskorištavati EU na račun svih ostalih članica. EU mora biti principijelna i zaželjeti im sreću s nekim novim partnerima koji će im omogućiti privilegije, čime će EU ohrabriti svoje članice i povratiti im vjeru u savez. Svake druge privilegije VB izvan članstva u EU, doprinositi će razmiricama i neslaganjima između članica EU pa čak i do nivih zahtjeva za izlaskom iz EU. To je zapravo i vjerojatno i interes VB da sada kada su oni pogriješili i nehotice napustili Europu a da toga još nisu u potpunosti niti svjesni, da se sada EU može početiti raspadati. Dakle, mislim da od VB prijeti velika opasnost da svojim zahtjevima destabilizira ostatak EU, te navede i neke druge članice da krenu istim putem kao i VB. Zato EU treba biti odlučna i dati VB po prstima i uputiti ih da se prilagode novim okolnostima, da shvate da nisu više privilegirana članica EU. Iz EU su izašli zato jer se ne slažu s EU, misle da su iskorištavani i potlačeni, pa što onda još imaju hrabrosti tražiti privilegije. Zalupite im vratima i neka privilegije traže u nekim novim savezima koji će im biti prihvatljiviji i isplativiji.

VL
Avatar Propaganda
Propaganda
23:47 18.07.2016.

on nešto vidi iz unije ali ne zna ni sam što gleda

VL
DU
Deleted user
23:21 28.07.2016.

GB je europski smrdljivi cir , drzava koja misli da je puno vrijednija nego sta u biti je a i veliki distributer ratova po svijetu !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.