Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTU NAPETOSTI

John Bolton: Izrael mora napasti iransku nuklearku prije subote

iranska nuklearka
AFP
17.08.2010.
u 19:35

Rusija bi od subote trebala pomagati Iranu pri punjenju gorivom prve nuklearne elektrane u Bušehru. Napad na aktivni nuklearni reaktor mogao bi izazvati opasnu radijaciju.

Izrael ima vremena do ovog vikenda za pokretanje vojnih udara na iransku prvu nuklearnu elektranu prije nego humanitarni rizici postanu preveliki - smatra bivši američki veleposlanik u UN-u John Bolton.

Prema najavama, Rusija bi od subote trebala pomagati Iranu pri punjenju gorivom prve nuklearne elektrane u Bušehru. Poslije toga bi napad na aktivni nuklearni reaktor mogao izazvati opasnu radijaciju, što Izrael pokušava izbjeći, objasnio je Bolton koji je danas progovorio najprije za Fox, a potom i za Izraelski radio.

Bolton je naglasio:

- Ako Izraelci ne djeluju trenutačno, kasnije će biti prekasno.

Bivši Bushov veleposlanik priznaje da za sada nema znakova da Izraelci spremaju takav udar, ali i tvrdi:

- Ako se spremaju za napad, sigurno o tome neće unaprijed govoriti.

Bolton je rekao i da "ne vidi nikakve znakove da će predsjednik Barack Obama donijeti potrebnu odluku" da napadne iranski nuklearni reaktor.

Iran tvrdi da će se nuklearni reaktor koristiti isključivo u mirnodopske svrhe. Iranski su dužnosnici danas ponovo upozorili Izrael da se suzdrži od bilo kakve vojne akcije.

- Mi bismo možda mogli izgubiti nuklearnu elektranu, ali ukupno postojanje cionističkog režima tim bi napadom bilo dovedeno u opasnost - poručio je Ahmad Vahidi, iranski ministar obrane.

Ključne riječi

Komentara 723

FL
flok
15:36 18.08.2010.

@rea dakle, ti si mosadica, svi vi koji ste \"specijalizirani\" za ljudska prava u iranu ili ste dopisnici i učiteji tamo ste pod kontrolom mosada ili cia-e

OB
-obrisani-
22:16 18.08.2010.

a o čemu ti je Iran prijatelj i muslimani, Flok? Fantaziraš... Odi u Izrael ...i sve je 5 .. Ali u Iranu je već druga priča ..tamo možeš na kamenovanje žena....kao gratis turističku atrakciju

FL
flok
15:34 18.08.2010.

@vuk pitanje je hoće li ti udari biti, a poslije punjenja reaktora ne vjerujem i da hoće, to bi žide uništio, sjeti se černobila, i do nas je stiglo, kad bi nam židi priuštili radijaciju, islamisti bi dobili silan teren za razmahivanje, a iranski projekt bi bio samo usporen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije