Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''Što je previše, previše je''

Joe Biden osudio napad na supruga Nancy Pelosi i upozorio na opasnosti ekstremizma

U.S. President Joe Biden and Vice President Kamala Harris attend a reception in Philadelphia
Foto: TASOS KATOPODIS/REUTERS
1/3
29.10.2022.
u 08:42

Biden se pridružio potpredsjednici Kamali Harris u rijetkom zajedničkom nastupu na događaju za prikupljanje milijun dolara u ključnoj saveznoj državi Pennsylvaniji, gdje je rezultat izbora neizvjestan, osudivši naftne kompanije i ''velike farmaceutske kuće'' za ostvarivanje ogromnog profita nauštrb Amerikanaca.

Američki predsjednik Joe Biden u petak je napad na supruga Nancy Pelosi, predsjednice Zastupničkog doma Kongresa, nazvao ''vrijednim prezira'' i osudio one koji šire laži o ukradenim izborima jer to šteti političkoj klimi i doprinosi politički motiviranom nasilju.

Biden se pridružio potpredsjednici Kamali Harris u rijetkom zajedničkom nastupu na događaju za prikupljanje milijun dolara u ključnoj saveznoj državi Pennsylvaniji, gdje je rezultat izbora neizvjestan, osudivši naftne kompanije i ''velike farmaceutske kuće'' za ostvarivanje ogromnog profita nauštrb Amerikanaca.

''Što je previše, previše je. Svaka osoba mirne savjesti treba jasno i nedvosmisleno ustati protiv nasilja u našoj politici, neovisno o tome koja je vaša politika'', rekao je Biden svojim simpatizerima u Philadelphiji.

''Ove se godine glasa o demokraciji, doslovno, ne u prenesenom smislu'', dodao je Biden, koji je prošlog mjeseca u Philadelphiji upozorio na opasnosti ekstremizma.

Biden je rekao da izvješća pokazuju da je napad na Paula Pelosija bio usmjeren protiv njegove supruge i primijetio da je napadač s čekićem koristio isti izraz: ''Gdje je Nancy?'', koji su skandirali sljedbenici bivšeg predsjednika Donalda Tumpa kada su napali Capitol 6. siječnja.

Nije iznenađujuće da bi ponovljene laži jedne stranke o ukradenim izborima mogle utjecati na „ljude koji možda nisi dobro uravnoteženi”, rekao je Biden na godišnjoj Večeri nezavisnosti, velikom događaju Demokratske stranke u toj saveznoj državi.

Publika je uz ovacije pozdravila Bidena, no najglasniju podršku je dobio kada je na pozornici pokazao svoje čarape Phillies, što je znak podrške za filadelfijski baseball klub.

Bidenov govor je dio pokušaja prikupljanja podrške visokog pozicioniranih Demokrata za svoje stranačke kolege u Pennsylvaniji pri kraju predizborne kampanje ususret izborima na sredini predsjednikovog mandata 8. studenog. Prema anketama, Demokrati bi mogli izgubiti kontrolu nad oba doma Kongresa, a glasači su nezadovoljni zbog visoke inflacije, što ugrožava porast popularnosti koji su Demokrati očekivali zbog borbe za prava na pobačaj.

Posjet Bidena i Harris, za Bidena 19. posjet ključnoj neizvjesnoj državi Pennsylvaniji otkako je preuzeo funkciju predsjednika prošle godine, zbio se manje od dva tjedna prije izbora.

 

Komentara 9

BE
Beyonder
10:10 30.10.2022.

Izgleda da je Milanović znao za to pošto se nije htio sastati s njom jer je rekao da za 2 thedna neće više biti na toj poziciji

Avatar Dragovit
Dragovit
08:49 29.10.2022.

Vele američki mediji da je napadač radikalni nudist. Sad ne znam je li to politička ili neka druga orijentacija kod njih?

Avatar Dragovit
Dragovit
15:02 29.10.2022.

Negooo .... malo mi je to sve čudno budući da Amerikanci imaju veliko i višekružno osiguranje svih svojih državnih dužnosnika i njihovih obitelji. I onda ''radikalan nudist'' (?-op.a.) uspije samo tako ući u kuću ni više ni manje nego predsjednice američkog zastupničkog doma iliti kongresa .... i to baš sada pred izbore? Heh .... ! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije