Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
beograd

Joca Amsterdam: Ovo sam vidio samo u filmovima. Strah me!

\'23.10.2008.,Zagreb, Hrvatska - Jaka ekplozija odjeknula je u Vlaskoj ulici ispred zgrade NCL grupe u kojoj je smjestena redakcija tjednika Nacional. Bomba je eksplodirala ispod Pukaniceva Lexusa. U
\'Zeljko Lukunić/PIXSELL
06.02.2012.
u 16:47

Novi Zakon o kaznenom postupku odgodio je suđenje Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću na Specijalnom sudu u Beogradu

– Nisam spreman i jako sam konfuzan. Vi ste pripremljeni kao pravnici, a ja nisam imao prilike čak ni pričati s nekim iz pritvora. Pitao sam Lazu Kamikazu, što bi s njegovim suđenjem i on mi je rekao da sve ide iz početka. Nisam dobio nikakvo objašnjenje, kako će to ići.... Samo da sve ide ispočetka. Malo sam konfuzan jer zašto bih ja baš bio prvi u tome, kada sam najneviniji i na ovom sudu i u Europi. To je takva konfuzija, ovako nešto nisam vidio ni u medijima, samo u filmovima, pa me je maltene strah – zavapio je u ponedjeljak Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam na Specijalnom sudu u Beogradu, gdje je njemu te Milenku Kuzmanoviću i Željku Milovanoviću trebalo biti nastavljeno suđenje zbog likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008.

Povod takvom Jocićevu nastupu bila je rasprava koja se prethodno razvila između predsjednika sudskog vijeća Vladimira Vučinića i Zdenka Tomanovića, jednog od Jocićevih branitelja. Naime, u Srbiji je od 15. siječnja na snazi novi Zakon o kaznenom postupku, koji je u mnogočemu sličan onomu kakav od lani postoji i u Hrvatskoj. No, osnovna razlika između hrvatskog i srbijanskog novog Zakona o kaznenom postupku je ta što se u Srbiji, po onom što se jučer čulo u sudnici, primjenjuje retroaktivno, odnosno i na postupke koji su u tijeku.

Stoga, iako je sudac Vučinić smatrao da postupak samo formalno počinje iz početka te da se sukladno dogovorima stranaka mogu uzeti podaci od okrivljenika i da braniteljska klupa može dati kratak koncept uvodnih govora, branitelji se nisu složili s takvim razmišljanjem. Tražili su odgodu jer im je, kako je istaknuo Tomanović, potrebno vrijeme da ponovno prođu kroz sve do sada izvedene dokaze.

– Toga je bilo jako puno, a po novom zakonu moramo točno predložiti koga na što saslušavamo. Osim toga do sada smo saslušali 39 svjedoka i sve to trebamo ponovno proći. Zbog toga mislim da bi odgoda bila najbolje rješenje – kazao je Tomanović. Njegovom se zahtjevu pridružio i Dušan Maršić, branitelj Željka Milovanovića, koji je na prošlom ročištu najavio iznošenje svoje obrane.

– Moj je branjenik u specifičnoj situaciji, jer se u Hrvatskoj danas raspravlja o kazni koja mu je tamo izrečena. Mi bismo tražili izdvajanje nekih dokaza jer oni nisu u skladu s novim Zakonom o kaznenom postupku, a za sve to treba nam vremena – kazao je Maršić.

Nakon kraćih konzultacija, sudsko vijeće odlučilo je odgoditi raspravu do početka ožujka, na koju bi Milenko Kuzmanović mogao doći sa slobode. Naime, kako je pojasnio sudac Vučinić, prihvaćeno je njegovo jamstvo, pa će Kuzmanović na slobodu, čim se upiše hipoteka na nekretnine koje je ponudio kao jamstvo izlaska na slobodu.

Komentara 5

BM
Boris Markovic
17:12 06.02.2012.

@ladaniva: Po tvojoj reakciji sudim da ljudi nemaju nadimke u tvojoj okolini. Ja sam isao u skolu sa dva dobra drugara koji su medjusobno bili toliko nerazdvojni da su ih zvali \"Robija\" i \"Gulija\" (isli su i u zatvor zajedno). Najjaci covek u kraju se zvao \"Bora Kiklop\".

OB
-obrisani-
21:02 06.02.2012.

Veze između hrvatske i srpske ***** najbolje su rezultate dale u ratnim godinama njihova suradnja tada je cvala. Bili su gospodari života i smrti danas se neće pomiriti s činjenicom da su oni **** društva.

DU
Deleted user
07:46 07.02.2012.

Print ... , slažem se sa tobom , samo nisi trebao metnuti zvjezdice. Slobodno upotrijebi izraze. Da , možemo se mi obični građani sa srbima gristi i svađati koliko \'oćemo , ali mafijaši naši Hrvatski i njihovi su ko dva brata , slažu se i surađuju da je milina (za njih) !!!!! Zato mene raduje svako njihovo suđenje i kad bilo tko od njih završi tamo gdje im je i mjesto u buksi , iza rešetaka !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije