Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Joca Amsterdam naručio ubojstvo srbijanske ministrice?

joca
VL
23.10.2009.
u 09:06

Srbijanski list poziva se na izvore bliske istrazi koji tvrde da su ubojice bili angažirani da ubiju ministricu dok ulazi u rodilište ili nakon što izađe iz njega, u siječnju ove godine.

Skupina koja se povezuje sa Sretenom Jocićem - Jocom Amsterdamom, osumnjičenikom za organizaciju ubojstva Ive Pukanića, planirala je ubojstvo srbijanske ministrice pravosuđa Snežane Malović zbog njezina inzistiranja da se prihvati zakon o oduzimanju imovine, doznaje Blic.

Srbijanski list poziva se na izvore bliske istrazi koji tvrde da su ubojice bili angažirani da ubiju ministricu dok ulazi u rodilište ili nakon što izađe iz njega u siječnju ove godine.

Prema riječima izvora iz krugova bliskih istrazi, od kraja prošle godine i tijekom 2009. atentat na nju planiralo je više kriminalnih grupa i to iz Valjeva, iz Pala i Šapca, čiji su pripadnici navodno uhićeni prije nego su ostvarili svoje planove.

Bili uznemireni najavama ponovnog izbora sudaca

Prvi motiv za atentat na ministricu Malović bio je njezino inzistiranje na prihvaćanju zakona o oduzimanju imovine. Tim zakonom su, osim Jocića, pogođeni i drugi ozbiljni "igrači" kao što je Stanko Subotić Cane. Malovićeva je ubrzo poslije ubojstva Ive Pukanića i Nike Franića bila na meti skupine koju se sumnjiči za ovaj zločin i zato što je pored oduzimanja imovine inzistirala na suradnji sa zemljama u okruženju u borbi protiv organiziranog kriminala.

Šefove podzemlja uznemirila je i ministričina najava ponovnog izbora sudaca i tužitelja jer je to značilo da u pravosuđe neće biti izabrani oni koji su imali bilo kakav kontakt s kriminalcima. Na početku mandata ministrica Malović počela je dobivati SMS prijetnje, a jedan od SMS-ova pristigao iz kriminalnih krugova glasio je:

- Vidimo se pred vladom.

Ministricu htjela ubiti i valjevska grupa

Ozbiljnija saznanja da je planirano ubojstvo ministrice Malović dobivena su i početkom travnja, kada je uhićena valjevska kriminalna grupa. Dva pripadnika grupe su u svojim prvim izjavama istražnim organima izjavila su da je jedan od vođa bio angažiran na atentatu na ministricu pravosuđa i da su provodili pripreme za to.

Velik udarac za podzemlje bilo je uhićenje Joce Amsterdama, 27. travnja, i to zbog sumnji da je organizirao grupu koja je ubila Pukanića i Franića. Specijalni tužitelj Miljko Radisavljević odmah je pokrenuo i financijsku istragu Jocićeve imovine.

- Nekadašnji pripadnik JSO-a Željko Milovanović, osumnjičen za ubojstvo Pukanića, i pored svih rizika da bude otkriven prebacuje se iz Hrvatske, preko BiH, u Srbiju. Razlog za toliko riskiranje otkriven je nakon njegova uhićenja 31. svibnja u Beogradu, kada je u stanu u kojem je boravio otkriveno oružje i profesionalna oprema za atentat, između ostalog i optički nišan. Sumnja se da je njegova meta bila i ministrica Malović - kaže Blicov izvor.

Pljačkaši Splitske banke surađivali s Elezom

Darko Elez, Vladimir Pandurević iz Sarajeva, Vaso Ljubibratić iz Trebinja, Branko Đurić iz Zvornika, Slobodan Pjevac iz Sremskih Karlovaca i Aleksandar Lučić uhićeni su 1. rujna. Nakon njihova uhićenja i ravnatelj policije Milorad Veljović javno je potvrdio da su oni planirali ubojstva ljudi u Srbiji.

Istraga je utvrdila i da je šabačka kriminalna grupa ranije planirala ubiti ministricu Malović, a da se kao izvršitelj spominje vođa grupe Strahinja Rašeta, koji je stradao u prosincu 2008. dok je postavljao eksploziv ispod automobila svog prijatelja Milana Mitića.

Pripadnici grupe Milan M., Igor M., Milan O. , Miroslav L., Nebojša S., Milorad M., Dragoslav B. i Bojan J. uhićeni su 14. listopada ove godine zbog sumnji da su iz Splitske banke odnijeli dva milijuna eura i da su trgovali drogom. Ova je grupa navodno surađivala sa skupinom Darka Eleza.

Ključne riječi

Komentara 16

OB
-obrisani-
10:51 23.10.2009.

kockica apsolutno si u pravu , ali šta da se radi koja god govna da staviš na vlast isti k~rac , sjaši kurta da uzjaši murta !

Avatar zagi zagi
zagi zagi
11:51 23.10.2009.

Pro bono publico se javljam ukoliko treba srediti Jocu, kakvog potkupljenog ministra, suca, mafijaša, Mamića, bilo kakvog lopova, ubojicu, pokvarenog policajca, tj. sve rak rane ovog društva, kad završim možete i mene srediti tako da imate nekoga okriviti za sve pizdarije

OB
-obrisani-
09:55 23.10.2009.

.. i JACE::????????..pa jesam li vec nekidan pisao o tome, da postoji rijesenje....!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije