Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasilje se nastavlja

Jemenska vojska otvorila vatru, ubijeno četvero prosvjednika

sanaa, prosvjed, jemen (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
16.10.2011.
u 16:27

Na prosvjedima u Sani ranjeno je 54 ljudi, od kojih je petero u kritičnom stanju.

Jemenske su sigurnosne snage u nedjelju u Sani otvorile vatru na prosvjednike i pritom ubile četvero, a ranile 54 ljudi, prenosi CNN. Sličan se sukob dogodio i dan prije, kad je ubijeno 12 a ozlijeđeno 80 ljudi. Od 54 ozlijeđenih, pet ih je u kritičnom stanju, a liječnici pozivaju ljude na pomoć u vidu dobrovoljnog darivanja krvi.

Nažalost, ovakvi krvavi okršaji vojske i prosvjednika nisu rijetkost u Jemenu. Prosvjedi u glavnom gradu Sani, na kojima se traži ostavka predsjednika Alija Abdulaha Saleha, paraliziraju zemlju već osam mjeseci.

Neki od prosvjednika nosili su transparente s natpisima poput "Saleh ubija a svijet promatra. Je li to pravda koju propovijeda Zapad?", dok su neki nosili cvijeće i natpise "Nismo naoružani, ne napadajte nas vatrenim oružjem".

Glasnogovornik State Departmenta Aaron Snipe izrazio je "duboku zabrinutost" nasiljem te je pozvao Saleha, koji Jemenom vlada već više od trideset godina, da preda vlast.

- Zahtjevamo hitnu i nepristranu istragu o događajima koji su doveli do nedavnog nasilja - rekao je Snipe.

Tarik Šami, glasnogovornik vladajućeg Općeg narodnog kongresa, rekao je pak kako stranka predano traži rješenje za ovu političku krizu.

Komentara 8

OB
-obrisani-
18:09 16.10.2011.

16.10.2011. u 17:27h Ugo Kajvez je napisao/la: Ovi na svoje a u bahrainu pozovu saudijce da im ubijaju mirne prosvjednike, oh da zaboravio, ..... tamo je stacionirana 5 flota pa to se ne računa ....... ---------------- sve su ti to interesi puca se i po Siriji ali je Rusiji i Kini u interesu da opstane Assad, oh da zaboravio......... tamo je ruska baza zar ne? sve su to tiranije i sve te diktatore treba maknuti

OB
-obrisani-
18:19 16.10.2011.

16.10.2011. u 18:09h AkbarZibAlQaram je napisao/la: 16.10.2011. u 17:27h Ugo Kajvez je napisao/la: Ovi na svoje a u bahrainu pozovu saudijce da im ubijaju mirne prosvjednike, oh da zaboravio, ..... tamo je stacionirana 5 flota pa to se ne računa ....... ---------------- sve su ti to interesi puca se i po Siriji ali je Rusiji i Kini u interesu da opstane Assad, oh da zaboravio......... tamo je ruska baza zar ne? sve su to tiranije i sve te diktatore treba maknuti ----------------- gledano ocima neutralnog promatraca upravo tako strep ali staces mi navijamo za 5. flotu hugo i marsi za iran i ruse svaka ptica svome jatu leti

UK
Ugo Kajvez
17:27 16.10.2011.

Ovi na svoje a u bahrainu pozovu saudijce da im ubijaju mirne prosvjednike, oh da zaboravio, ..... tamo je stacionirana 5 flota pa to se ne računa .......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije