Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen

Jednu osobu ubio, a drugu ranio hicima iz pištolja pokraj Našica

Jelisavac, ubojstvo (1)
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/5
26.04.2012.
u 07:17

Josip Marenjak (52) prvo je teško ranio Mirka Minkoša u kafiću Toni, a potom je otišao u lokal Onyx i ubio vlasnika Željka Balata

Jedna je osoba ubijena, a druga ranjena u Jelisavcu pokraj Našica sinoć oko 23 sata. Isti je počinitelj na dvije različite lokacije u svaku žrtvu ispalio po četiri metka iz pištolja.

Naoružani Josip Marenjak (52) najprije je u kafiću Toni pokušao ubiti Mirka Minkoša (50), a zatim se zaputio u lokal Onyx gdje je ubio vlasnika Željka Balata (49). Svemu je prethodila prepirka između Mirka i Josipa.

– Pucao mu je prvo u leđa. Ispalio je tri metka, jedan za drugim. Kada je Mirko pao, Josip mu je prišao bliže i ispucao još jedan – opisuje Vlado Kuric, očevidac stravične drame. 

Gosti u Toniju gledali su polufinalnu utakmicu Lige prvaka. Josip i Mirko prepirali su se za šankom. Mirko se premjestio, kažu nam, za manji šank.

– Josip mu je u jednom trenutku opsovao, Mirko se vratio do njega i srušio ga. Skočio sam i rastavio ih. Rekao sam Mirku: "Ostavi ga, pijan je, idemo kući". Vodio sam ga van, došli smo do vrata, opazio sam da se Josip digao i da ima pištolj – kaže Vlado. Nekoliko gostiju u lokalu okupilo se oko ranjenog Mirka. Pojedinci su se od pomahnitalog ubojice skrivali iza kamiona.

Marenjak se potom zaputio u susjedni kafić Onyx i na ulazu sasuo četiri metka u vlasnika Željka Balata. Nesretni je Željko, kažu očevici, bio upozoren da naoružani ubojica stiže, krenuo je zaključavati vrata, ali nije uspio na vrijeme umaknuti. Preminuo je u bolnici.

Ubojicu su svladali gosti lokala koji su ga zadržali do dolaska policije. Predan je pritvorskom nadzorniku.

Ranjeni je Mirko i dalje u životnoj opasnosti. Izvađen mu je lijevi bubreg, a operirani su mu i želudac i crijeva. 

Komentara 18

JO
jožek2
08:32 26.04.2012.

Sve više i više ljudi uzimaju pravdu u svoje ruke,jer pravosuđe i sudstvo izigrali su svo povjerenje kod običnih ljudi, ako nisi financijski močan za tebe pravde nema, i iz očaja i u trenutku slabost čovjek napravi zločin možda i prema nedužnim ljudima.

SN
SNV
08:40 26.04.2012.

Tražili smo divlji zapad i dobili ga,,a nesretne države djeca nam je napuštaju trbuhom za kruhom a sredovječni mlate sa čim dohvate..a 1% uživa i oni su nedodirljivi

SC
Stari Cinober
07:56 26.04.2012.

Ima nešto u vodi u tim Našicama. U posljednje vrijeme sve neki događaji takvog ili sličnog karatkera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije