Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svećenik u pritvoru

Jedni tvrde: Nismo ga htjeli, drugi kažu: Samo se branio

\'jpg.2\'
Foto: Dubrovački vjesnik
1/3
23.05.2012.
u 23:08

Z. Bulić: Tužno je o tome govoriti, a nije ni fer komentirati ubojstvo prijatelja

Tijekom svađe više ga je puta udario šakom u glavu s nakanom da ga ubije, stav je to dubrovačkog tužiteljstva koje je zatražilo, a tamošnji sud prihvatio, njihov zahtjev da se 49-godišnjeg don Ivicu Sinanovića pritvori zbog ubojstva šest godina mlađeg Marka Kraljevića.

\"Žao mi je te obitelji\"

Don Sinanović je nakon ispitivanja u Županijskom sudu, gdje je odgovarao na pitanja suca Đorđa Benussija, odveden u istražni zatvor u Dubrovniku. Njegova odvjetnica Jele Obrad Cobenzl nije željela ništa komentirati.

– Žao mi je te obitelji. S bratom sam se čuo, ali ne bih o tome – kazao nam je Ante Sinanović, brat svećenika kojeg je policija odvela u utorak oko dva ujutro iz Banića, gdje je don Ivica Sinanović bio upravitelj župe. Svećenika su zatekli u hodniku, pokraj mrtvog Marka Kraljevića, predsjednika tamošnjeg Mjesnog odbora i općinskog vijećnika HDZ-a. Kraljević je od zadobivenih udaraca na mjestu preminuo.

Vijest o ubojstvu podijelila je i inače podijeljene župljane pa su jedni odmah stali na svećenikovu stranu govoreći da ni Kraljević ni bilo tko drugi nije imao pravo oko pola dva izjutra lupati po vratima župne kuće i vikati:

– Svatko bi se branio da mu u to doba netko bane na vrata – komentiraju.

Drugi pak tvrde da je sa svećenikom problema bilo i prije i da ga u župi nisu željeli.

Danko Raguž, predsjednik motokluba Dvije rote iz Konavala, čiji je počasni član don Sinanović, nije među potonjima:

– Ja za don Sinanovića imam samo lijepe riječi. On je moderan svećenik kojeg su mladi ljudi voljeli – kaže.

Moderan svećenik

Pod onim \"moderan\" Raguž najvjerojatnije misli na to što don Sinanović voli motore, ima tri tetovaže, rado se odaziva pozivu bajkera...

– Koliko znam, zaredio se jer je na ratištu prošao mnogo toga, no o tome nije htio ni govoriti. Sigurno je to bilo nešto gadno. Svašta sad govore za don Ivicu, ali nije on sigurno išao s namjerom da ikoga ubije. Nije ovo još gotovo, a ako don Ivica i bude osuđen, i dalje će ostati naš počasni član – kaže Raguž.

Nedugo nakon ubojstva na nekom je forumu, priča dalje, pročitao da je pokojni Marko Kraljević te nesretne večeri na proslavi općine u Slanom kazao da će \"večeras sve to s don Ivicom završiti\".

A ono što je trebalo završiti s don Ivicom jest vijećnikova rasprava o proširenju mjesnog groblja. Naime, svećenik je iznašao način da župljani grobno mjesto plate 15.000 kuna, vijećnik je nudio rješenje po kojem bi ono stajalo 40.000 kuna. Zbog toga su se posvadili prije dvije godine i nikada se nisu uspjeli dogovoriti po čijem će biti.

Oboljeli od PTSP-a

Marko Kraljević bio je, iako u mirovini, aktivan u lokalnoj politici. Mještani kažu da je bio dobar čovjek, no da bi se promijenio kada bi popio. Pričaju da je u ratu bio zatočen u zloglasnom logoru u Bileći u istočnoj Hercegovini i da je bolovao od PTSP-a.

– Tužno mi je o tome išta reći. Nije fer komentirati ubojstvo prijatelja – rekao nam je Zdenko Bulić, predsjednik Županijske organizacije Hrvatskog društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora.

I ubijeni i ubojica u ratu su \"zaradili\" PTSP. Don Sinanović se liječio kad je već bio zaređen za svećenika, no je li tko od klera znao za zdravstvene probleme koje je imao i je li se što moglo i moralo učiniti, sada je teško reći.

Kraljević nije bio oženjen i nije imao djece, u selu je živio s majkom. I majka don Sinanovića dugo je bila sa sinom u župnoj kući. Kažu nam da svećenik potječe iz višečlane obitelji i da je rodom iz Goliješnice nedaleko od Žepča u Bosni i Hercegovini. Zato uz hrvatsko, ima i državljanstvo BiH.

Nakon ubojstva dubrovački biskup Marko Uzinić zabranio je don Ivici Sinanoviću obavljanje svećeničkog poziva i zauvijek ga razriješio dužnosti upravitelja župa Banići i Lisac.

>> Svećenik bajker šakama do smrti tukao političara

Komentara 46

CA
car099
12:48 24.05.2012.

da je htio smirio bi pijanca jednim udarcem a ne bi se na nemu iživljavao 5 minuta. očito je ovaj svečenik prilićni krvoločan , uostalom i biblija je takva pa se ne treba previše čuditi ...

SB
sbb
12:12 24.05.2012.

Don zasluzuje pohvalu a ne pritvor. Obracunao se je sa sakama sa nasilnim pijancem koji ga je napao u vlastitom domu. Case closed.

BL
blagojelukic
07:33 25.05.2012.

..ubojstvo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije