Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIDER HRVATA U SRBIJI
Povratak na članak

Žigmanov: Jednake šanse u srbijanskom društvu nećemo ostvariti bez pomoći Hrvatske

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini govori o svakodnevnim problemima hrvatske zajednice u Srbiji

Komentari 6

Avatar Amerika je agresor
Amerika je agresor
12:56 03.12.2016.

Prava jednaka Srbima u Hrvatskoj? Može, potpisujem.

VL
KL
klukasCRO
12:56 03.12.2016.

Komentare i izjave po forumima po mom mišljenju treba prihvatati sa rezervom jer ljudi pišu nešto što često ne bi nikad rekli javno. Ali je sramotno i razočaravajuće pročitati što Hrvati pišu za svoje sunarodnike u Srbiji, ali čini mi se odražava stav većine. Zato i ja pišem, kao Hrvat koji živi u Beogradu. Tužno je kako se matica odnosi prema nama, Hrvati u Vojvodini još ponekad i skrenu pažnju na sebe i o njihovom opstanku se još i vodi računa, ali mi Hrvati koji živimo u ostatku Srbije trpimio dvostruko poniženje. Hrvatska nas uoće ne prepoznaje kao svoje a za Srbiju smo taboo, jer se nemogućim smatra izjasniti se na primer u Beogradu javno da ste Hrvat... I onda sa ljubomorom posmatramo kako se Srbija ophodi sa Srbima u Hrvatskoj, kako im ne savetuje da se presele u Srbiju već da čuvaju svoj identitet tu gde jesu, kako Srbi iz Hrvatske imaju veliki medijski prostor na ovdašnjim TV, itd... Sva je prilika da je za nas Hrvate u Srbiji (po popisu zvanično 10000, a nezvanično po mom mišljenju nekoliko puta više) odzvonilo u budućnosti. Kao mali dokaz tome je i to što nas i gospodin Žigmanov koji bi se po prirodi stvari trebao boriti za naša prava i ne prepoznaje pa mu se i stranka tako zove...Demokratski savez Hrvata u Vojvodini... Tužno i sramotno!

VL
DU
Deleted user
12:13 03.12.2016.

"Hoćemo da naša sela komunalno i infrastrukturno budu jednaka sa selima mađarske i srpske zajednice." Gospodine Žigmanov, u Hrvatskoj sela s većinskim pravoslavnim stanovništvom nisu komunalno i infrastrukturno jednaka sa selima s hrvatskim stanovništvom. "Ne postoji nijedna spomen-ploča ni spomen-obilježje za naše žrtve, a pravosudna rješenja postoje za mali broj slučajeva". Koliko znam, u RH ne postoji ni jedna spomen-ploča koja obilježava stradanje srpskih civilai žrtava u Domovinskom ratu. "Zastupljenost Hrvata u policiji pet puta je manja od zastupljenosti u popisu stanovništva, od 200 zaposlenih ili imenovanih u subotičkoj gradskoj upravi Hrvata ima – tri." A što mislite, da u RH gradske uprave vrve od Srba? "Želimo jednake šanse, no to teško možemo ostvariti bez podrške i interesa RH." Dragi gospodine, RH ne daje podršku niti radi za interes VLASTITIH građana, bilo Hrvata ili Srba, a što onda očekujete vi koji ne živite u RH?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.