Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BREZOVICA

"Jednaka prava antifašističkim borcima i hrvatskim braniteljima"

antifasisti (1)
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
1/5
22.06.2010.
u 14:22

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je da je 22. lipanj trajni simbol povijesne opredijenosti hrvatskog naroda za slobodu i mir.

Svečanom proslavom u šumi Brezovica kraj Siska, na kojoj su među ostalima, sudjelovali i hrvatski predsjednik Ivo Josipović te premijerka Jadranka Kosor, obilježen je 22. lipnja, Dan antifašističke borbe. U Brezovici je, naime, na ovaj dan, prije 69 godina osnovan Prvi sisački partizanski odred čime je označen početak organizirane narodnooslobodilačke borbe u Hrvatskoj.

- Upravo ovdje Hrvatska je ustala i hrvatski je narod zajedno sa Srbima i drugim narodima i narodnostima rekao fašizmu, nacizmu, zločinu i izdaji odlučno ne – izjavio je Ivo Josipović.

Predsjednik se založio da se načelno izjednači status antifašističkih boraca i hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Istaknuo je da danas postoji previše onih koji danas relativiziraju vrijednost antifašističke borbe te kako udžbenici u školama ne daju pune i prave informaciju o Drugom svjetskom ratu i antifašizmu.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je da je 22. lipanj trajni simbol povijesne opredijenosti hrvatskog naroda za slobodu i mir.

Kod Spomen-obilježja Prvom partizanskom odredu vijence su položila brojna državna i stranačka izaslanstva, a predsjednik Ivo Josipović uručio je devet Ordena reda Stjepana Radića istaknutim borcima partizanima, među njima i Mihajlu Krešimiru Majeru, jedinom živućem borcu iz Prvog sisačkog partizanskog odreda.

Komentara 477

IM
Ivica_M
16:41 22.06.2010.

Na ovom skupu su otvoreno isticani simboli zločinačkog komunističkog režima, koji je osudila i EU i Vijeće Europe. Gdje je sada tzv. pravna država da intervenira?

JO
joana
18:54 22.06.2010.

Kako nije sram ove komuniste?pa zar oni stvarno misle da smo mi Hrvati nepismeni?Najbolje je da dignemo spomenik Pavelicu.Kad oni to rade u spomen svom propalom komunistickom sistemu

OB
-obrisani-
19:26 23.06.2010.

JOSIP BROZ TITO ! PEDOFIL U Rusiji oženio trinaestogodišnju djevojčicu ! Pročitajte u današnjem Nacionalu kako TITO želi slati avion iz Šri Lanke po pudlicu koja je ostala u Jugoslaviji !!!! hahaha a krezubi ga slave!! Stara pedofilčina je olčina je o 78 godini vodio sa sobom sestre \" maserke\" Grbićke koje su imale 20 i 22 godine ! Da se njega pitalo on bi rađe izabrao trinaestogodišnjakinje ! PEDOFIL jednom, pedofil uvijek ! a krezubi ga slave hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije