Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za pretjecanja na križanju vectrom udario u rubnjak pa u rasvjetni stup

Okorjeli prekršitelj sa 73 prijave ubio majku i sestre

nesreća
Foto: Luka Klun/VLM
1/2
29.09.2009.
u 22:27

Dedić je u posljednjih godinu dana navodno promijenio tri automobila, a policija mu je ove zabilježila tri nesreće od kojih su dvije završile samo štetom, a u jednoj je bilo i ozlijeđenih.

Nakon 73 zabilježena prometna prekršaja, od kojih je više od pola bilo teško, Muharem Dedić (31) nedavno je dobio vozačku dozvolu.

No u utorak navečer, 11 dana nakon toga, uzrokovao je tešku nesreću u kojoj je na mjestu poginula njegova majka Rasema Mašić (52), a on i njegove dvije sestre, Tanja (16) i Sabina (19), umrli su malo kasnije u bolnicama.

Dedić je u posljednjih godinu dana navodno promijenio tri automobila, a policija mu je ove zabilježila tri nesreće od kojih su dvije završile samo štetom, a u jednoj je bilo i ozlijeđenih.

Osim toga, četiri je puta privođen na Prekršajni sud gdje su mu redovito bile izricane zatvorske kazne.

– Ne postoji zakonska odredba kojom se nekoga trajno može spriječiti da dobije dozvolu nakon što mu isteknu sve zabrane – kazala je glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba.

M. Dedić “odgulio” je svoje, čekao da mu istekne vrijeme izrečene zabrane i tada je zatražio izdavanje vozačke dozvole. Uzrok posljednje nesreće u utorak u 21.55 sati je brzina. Dedić je vozio staru opel vectru zagrebačkom Branimirovom ulicom iz smjera Sesveta.
Vectra smrvljena
Kod križanja s Mandlovom u traku za skretanje odlučio je preteći automobil ispred sebe pa je skrenuo u lijevi trak, a onda ponovno u desni za skretanje, prepričao je danas jedan očevidac. Udario je desnim prednjim kotačem u rubni kamen, što ga je zarotiralo, pa je lijevim bočnim dijelom udario u stup javne rasvjete. Od siline udarca vectra se doslovno prepolovila tako da su prednji i stražnji dio automobila završili četiri metra jedan od drugoga, a akumulator tridesetak metara dalje.

Pozlilo mu od prizora

Svi su putnici ispali iz vectre, a Rasima Dedić odbačena je na travnjak. Na mjestu je preminula. Dedić i sestre ležali su posred ceste. Hitnu pomoć pozvao je vozač koji se ondje zatekao: – Od prizora mi je pozlilo, tijela su bila u groznom stanju.

Ekipa hitne pomoći brzo je prevezla ozlijeđene, ali prognoze su bile loše. Djevojke su preminule u KB Dubrava, a M. Dedić u KBC-u Rebro.

Inače, Dedića je policija mnogo puta pozivala na razgovore zbog devijantnog ponašanja u prometu, no nije dolazio. Od ukupnog broja prekršaja koje je skupio, 36 se odnosilo na alkoholiziranost u vožnji, vožnju prije stjecanja dozvole i vožnju pod zabranom.

Njegova bivša stanodavka rekla nam je: – Muharem je često znao jurcati automobilima i bio je opasnost na cesti. Ostavili su mi dug od oko 13 tisuća kuna i otišli u stan od 90 kvadrata u Sesvetskoj Sopnici koji im je dao grad. Primali su ukupno 7000 kuna socijalne pomoći.

Ključne riječi

Komentara 50

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
03:32 30.09.2009.

Previse je budala u drzavi, pa je tako previse budala na cesti. To i nebi bilo tako tragicno da su se malo pametniji izborili na vlast. Ovako, ovo su samo rezultati koji su dobar pokazatelj situacije. Nije potrebno bit prorokorok za reci da cemo jednu ovakvu vijest citati svake nedjelje, kao rezultat divljanja subotom uvece. Sve dok/ako se situacija ne promjeni.

GL
Glista
07:19 30.09.2009.

Zao mi je stupa.

CA
CaptMikulaMali
01:21 30.09.2009.

Nije mi jasno kad policija registrira da netko vozi prebrzo ili da je pod utjecajem alkohola, zašto sudstvo takvog idiota i potencijalnog masovnog ubojicu ne strpaju iza rešetaka i ne bace ključ?? Zašto takvim manijacima daju novu šansu da pobiju nedužne??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije