Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEP IZNOS

Jedna europska zemlja bilježi snažan rast bruto plaća, pogotovo u dva sektora

Foto: Pixabay
1/2
18.03.2022.
u 17:59

Najviše su porasle plaće u rudarskom sektoru, za 36,1 posto na mjesečnoj razini, a slijedi energetski sektor s povećanjem plaća za 9,2 posto.

Prosječna bruto plaća u Poljskoj snažno je porasla u veljači, pokazali su u petak podaci statističkog ureda. Prosječna bruto plaća porasla je u drugom mjesecu za 11,7 posto u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec, izvijestio je INTRASTAT.

U siječnju porasla je 9,5 posto. Na mjesečnoj razini bruto plaća uvećana je 2,2 posto, gotovo kao i u siječnju.

Najviše su porasle plaće u rudarskom sektoru, za 36,1 posto na mjesečnoj razini, a slijedi energetski sektor s povećanjem plaća za 9,2 posto. Pale su samo plaće u poljoprivredi, za 9,6 posto, i u sektoru kulture, zabave i rekreacije, za 1,4 posto.

Broj zaposlenih porastao je na godišnjoj razini za 2,2 posto. U odnosu na siječanj bio je gotovo nepromijenjen.

VIDEO: Pogledajte snimke dronom iznad poljsko-ukrajinske granice

Ključne riječi

Komentara 2

XA
xaron
21:07 18.03.2022.

EU sud je kaznio Poljsku sa 1 milion € tjedno jer je odbila zatvoriti TE na ugalj iz Češku granicu. Poljaci odbijaju plačati kazne i tu sada poprilična svota. Kako če to ici dalje u svjetlu odluke Njemačke da aktivira TE na igalj, još nije sasvim jasno.

Avatar BitceSveOK
BitceSveOK
20:55 18.03.2022.

Rudarski sektor? Vjerojatno se radi o ugljenokopima. Znači li to da Poljska ne prihvaća agendu iz Davosa? Ne bi li to trebala biti vijest dana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije