Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISTUPAČNE CIJENE

Jedna destinacija u BiH postala popularna među mladencima: 'Nema odakle ne dolaze'

Ispred kuće Mate Rimca žuta Nevera plijeni pozornost , a gosti se  spremaju za svadbeno slavlje
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/4
09.08.2023.
u 23:39

Osim prekrasnog krajolika i dobre gastronomije, u prvom redu livanjskog sira, mladence često privlače i cijene koje se nude

Među brojnim destinacijama koje mladenci ove sezone odabiru za svoj veliki dan našla se i jedna za koju se parovi sve češće odlučuju, a to je Livno u BiH. Osim prekrasnog krajolika i dobre gastronomije, u prvom redu livanjskog sira, mladence često privlače i cijene koje se nude. 

- Pogotovo za ove bliže krajeve iz Dalmacije je vrlo zanimljiva jer upola kao u Hrvatskoj. Stolica je 36 eura. Nema odakle ih nema, žive u Dalmaciji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj. Dijaspora kad stiže mjesec i pol dana mi radimo - ispričao je vlasnik svadbenog salona Mario Mihaljević za Dnevnik Nove TV.

Da je mir ono što turisti i mladenci traže, pogotovo nakon pandemije, potvrdio je i predsjednik turističke zajednice Livno, Nikola Periša.  - Svake godine, hvala Bogu imamo povećani broj posjetitelja i gostiju u našem Livnu, što stranih, što domaćih. To u jednu ruku možemo nažalost zahvaliti koroni jer su ljudi shvatili da je mir, tišina i opuštenost ono što ih najviše privlači u naše krajeve. Evo istražili su možda neke nove potencijale i vidjeli da se od turizma može i dobro živjeti - kazao je. 

POVEZANI ČLANCI:

- Za vrijeme ljetnih mjeseci skoro svaki dan imamo po dvije, tri svadbe, ovisno o terminima. Priljeva se velik broj ljudi, što iz inozemstva, što iz naše livanjske dijaspore koja je na sve strane, od Njemačke, Austrije do dalekih zemalja Kanade i Australije. Tako da i oni zbog velikih cijena u svojim zemljama gdje žive i rade dolaze u Livno kako bi napravili ono veliko hercegovačko, odnosno livanjsko slavlje - dodao je. 

Za Livno je, dodaje Periša, zaslužan i hrvatski izbornik nogometne reprezentacije. - Vjerujem da i vi od vaših posjeta u Livno od 2018. godine na dočeku Zlatka Dalića, na svim utakmicama koje su gledane na glavnom gradskom trgu da su pridonijele da Livno postane jedna velesila, odnosno da se čuje za Livno. Osim Zlatka Dalića tu su i drugi poznati Livnjaci, od Davora Šukera do Mate Rimca i ostalih. Oni su generalno naši dobri promotori u svijetu a i u Hrvatskoj - zaključio je.    

>> VIDEO Talijani pratili navigaciju pa autom završili na Narodnom trgu u Zadru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije