Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju
Povratak na članak

Ustavnopravni ekspert Robert Podolnjak: Je li Sabor legitiman?

Sva iskustva građana na referendumima o izbornom sustavu govore da građani žele sustav koji im omogućuje da glasuju za ime i prezime

Komentari 8

Avatar Idler 3
Idler 3
12:46 17.09.2014.

Mene nekaj drugo brine kod ovih i ovakvih stručnjaka - kak netko tko treba dva put godišnje bit u Saboru, ne dojde nit jednom, eventualno jednom navrati vidjet kaj ima....i dobiva svih 12 mjeseci masnu plaću ??? Hajd nek nam ovaj stručnjak veli jel to "ustavno"....i treba li nam uopće više od 100 zastupnika...i kaj se bi uopće promijenilo ?!

VL
MX
MXLCLGTG
21:22 16.09.2014.

Moze on biti strucnjak kakav hoce ustav se nikada nece mijenjati ovako sa saborskom vecinom ili na incijativu predsjednika nisu oni popili svu pamet ovog svijeta narod ce reci kakav zeli ustav i zasigurno je da ce narod na referendumu u buducnosti odlucivati,i svi koji zele uvesti moratorij na Referendum varaju se da ce im to poci za rukom,svim vladama je narod sutio i trpio ali je narodu Puna kapa i uzet ce stvar u svoje ruke i odluciti o svojoj sudbini svi ovi do sada su izgubili povjerenje.

VL
Avatar abakus
abakus
16:32 17.09.2014.

Svaka čast, ovo je vrlo dobar i argumentiran članak. Rijetkost je nešto ovako kavlitetno danas naći u novinama.

VL
Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
20:10 16.09.2014.

A koja slika, ne vjerujem. Tip s debelim naočalama (kao, pametan neki tip, stalno nešto čita pa oćoravio kao i Josipović), šeretski se osmjehuje preko knjige veličine telefonskog imenika Tokija (kao, stručnjak neki, pogledajte kakve velike knjige on čita), a sve ispred hrpe razbacanih knjiga i papira (kao, toliko čita da ne stigne ni pospremiti svinjac). Čim vidiš sliku odmah znaš da se radi o autoritetu samo takvom, premala mu je glava da u nju stane svo znanje o izbornim sustavima koja je upio.

VL
KA
kamatar
20:20 16.09.2014.

Kako god bilo ništa se neće promijeniti. Vanjsku politiku nam vode Obama i Merkel, obranu NATO, pravosuđe Viviane Reding, a financije EU stečajni upravitelj. Hrvatske više nema. Trajala je 20-tak godina dok je domorodne hrvatine nisu opljačkali. Ostala nam je zastava, himna i vanjski dug od 60 milijardi € + kamate, a mi nemamo novca niti za kamatu. Hrvatska je u stečaju. Dođu li vjerovnici po svoje i bez gaća ćemo ostati. La musica e' finita.. !

VL
Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
20:04 16.09.2014.

Moš mislit ustavopravnog stručnjaka i stručnjaka za demokratske izbore školovanog na zagrebačkom Pravnom fakultetu sedamdesetih. Taj bi nakon lustracije eventualno mogao pripremiti izbore u Sjevernoj Koreji.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.