Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvlačenje milijuna

Je li rukometni klub poslužio KABI za pranje novca?

sandi šola
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
25.09.2013.
u 15:00

Povezanost: Malverzacije su se navodno događale dok je Karlovačku banku vodio Sandi Šola

Djelatnici PU karlovačke provjeravali su jučer poslovanje Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac, a Andrea Lenard, glasnogovornica PU karlovačke, kaže kako o detaljima još ne mogu govoriti jer je istraga u tijeku.

Sponzori 18 godina

Neslužbeno doznajemo da se poslovne knjige kluba češljaju zbog pranja novca jer je, navodno, upravo Karlovačka banka, koja je 18 godina bila sponzor kluba, preko kluba “oprala” čak 2,7 milijuna kuna.

Sve se to navodno dogodilo dok je prvi čovjek Karlovačke banke i prvi čovjek Hrvatskog rukometnog saveza bio Sandi Šola. Stoga je i ova istraga zapravo dio istrage USKOK-a koji istražuje poslovne transakcije Karlovačke banke te obitelji Šola. Očito su i neke od članica Karlovačke sportske zajednice poslužile za novčane malverzacije povezane s izvlačenjem novca iz banke.

– Čuo sam za priče da policija istražuje poslovanje kluba, ali ni mene niti ikoga drugog u klubu zasad nitko nije službeno kontaktirao zbog toga. Poznato mi je da su djelatnici policije dolazili u dvoranu, no drugo ništa ne znam – kazao je Dubravko Strnić, donedavni sportski direktor HRK Karlovac.

Samo HRK Karlovac ima stalna primanja od Karlovačke sportske zajednice, a godišnje dobije 450.000 kuna. Tri godine, koliko je Karlovačka banka bila generalni sponzor, klubu je transferirano otprilike dva milijuna kuna. Zanimljiv je podataka da je 2009. predsjednik karlovačkih rukometaša bio Siniša Žanetić, tada i član uprave Karlovačke banke. Kada se 2010. povukao iz banke, u klubu ga je zamijenio Robert Strelec, predsjednik uprave tvrtke Lola Ribar, koji je lani podnio ostavku.

‘Sve je moguće’

Aktualni je predsjednik HRK Karlovac Marinko Matešić.

– Ne znam ništa o istrazi niti me je itko o tome službeno ispitivao. Sumnjam da je netko tako veliki iznos mogao oprati kroz klub, a da ne bude ništa sumnjivo u izvještajima o kojima je skupština raspravljala. No, sve je moguće. Tvrdim da nikakvih nepravilnosti u prošle dvije godine nije bilo otkad sam na čelu kluba, ali ne znam što je bilo prije jer na transfer novca nisam imao utjecaja – kazao je Matešić.

>> Dario Šimić ipak izabran u Nadzorni odbor Kabe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije