Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podmladak ISIL-a

Je li napadač sjekirom u njemačkom vlaku “dijete džihada”?

Njemačka, hitna pomoć
Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
19.07.2016.
u 23:00

Maloljetni Afganistanac, koji je u Njemačku došao kao izbjeglica bez roditelja, uz povike Alahu ekber, teško je ranio četveročlanu obitelj.

Samo nekoliko dana nakon krvavog terorističkog napada u Nici, za koji je odgovornost preuzela teroristička Islamska država dogodio se novi napad u kojem je 17-godišnji Afganistanac, koji je u Njemačku došao kao izbjeglica bez roditelja, uz povike Alahu ekber, sjekirom i nožem napao putnike u vlaku u blizini Würzburga u sjevernoj Bavarskoj, pri čemu je teško ranio četveročlanu obitelj, a potom je ubijen u okršaju s policijom. U sobi Afganistanca, kojeg je prije dva tjedna udomila njemačka obitelj, pronađena je ručno izrađena zastava ISIL-a. Za taj je napad odgovornost preuzela teroristička organizacija Islamske države.

Pitanje koje se postavlja jest je li ISIL sada aktivirao maloljetnike i djecu koje su unovačili na području kalifata i koji su balkanskom rutom stigli u Europu. Prema službenim podacima, oko 95.000 maloljetnika bez pratnje lani je stiglo u EU, a mnogima se od njih izgubio svaki trag. Među maloljetnicima koji su dolazili sami, koje su roditelji slali misleći da će tako lakše dobiti azil, a onda i njih povući za sobom, svakako je bilo i djece džihadista koji su poslani u Europu.

U vrijeme izvještavanja o migrantskoj krizi susreo sam najmanje 50-ero djece u dobi od 11 do 15 godina, iz Sirije, Iraka i Afganistana, koja su putovala sama. ISIL je već ranije u svojim videosnimkama prikazivao život u “školi džihada”, gdje se djecu mlađu od 10 godina učili pucati iz pušaka AK-47 te ih privikavati na ratne strahote. Džihadisti videima u kojima prikazuju djecu pokušavaju dočarati “utopiju” pod režimom ISIL-a. 

Komentara 33

ZI
zimerman
23:04 19.07.2016.

Vrazija vijera

XA
xaron
23:35 19.07.2016.

Nozem na djecu, to moze samo tesko bolestan um. To nije ljudsko ponasanje, to je monstrum.

AH
aheront
23:50 19.07.2016.

islam je religija koja je bila podloga tj. izum arapskog imperijalizma i ništa više od toga u njoj nema nikakve duhovnosti osim stotina odlomaka koji pozivaju na ubijanje nevjernika i osvajanja njihovih bezbožnih teritorija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije