Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stravično ubojstvo

Javnost isključena sa suđenja sinu koji je čekićem presudio majci

dino sakić (1)
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/3
11.10.2011.
u 09:54

Dino Sakić (21) ubio je majku jer mu je prigovarala zbog prijatelja. Zatukao ju je čekićem pa pet dana spavao kraj sobe u kojoj je ostavio njezino mrtvo tijelo, a na ulici je prodavao njezin nakit.

Na zadarskom Županijskom sudu počelo je u utorak ujutro suđenje Dinu Sakiću (21), optuženom za teško ubojstvo svoje majke Divne Morić (40) početkom ožujka ove godine u obiteljskoj kući u Stankovcima. Sutkinja Enka Moković na zahtjev obrane, ali i tužiteljstva, isključila je javnost sa suđenja Sakiću, koji je u vrijeme počinjenja teškog ubojstva iz koristoljublja bio mlađi punoljetnik.

Monstruozno ubojstvo Divne Morić sablaznilo je početkom ožujka cijelu Hrvatsku kada se doznalo da je Dino Sakić, nakon prepirke s majkom o njegovu ponašanju zbog druženja sa sumnjivim muškarcima i kockanja, majku prvo udario šakom, a potom je zatukao s više udaraca čekićem u potiljak. Nakon što ju je zatukao čekićem, odvukao ju je u sobu iz hodnika, gdje je preminula na mjestu. Sakić je pet noći nakon ubojstva spavao pokraj sobe u kojoj je ležala njegova mrtva majka.

Potom je uklonio tragove i majčino tijelo bacio u bunar unutar kuće u vlasništvu njegove bake i majke ubijene žene, koja je u vrijeme ubojstva bila na liječenju u zadarskoj bolnici.

Marica Morić (65) posumnjala je da joj se kćeri nešto dogodilo jer se danima nije javljala na telefon i sve je prijavila policiji koja je danima tragala za Divnom Morić. Na svog unuka nije posumnjala iako je već bio prijavljivan zbog nasilja prema majci, a svojim ponašanjem pred bakom nije budio sumnje da je ubio svoju majku.

Sakić je, prema navodima iz policije, nakon ubojstva na splitskom području preprodavao majčin nakit koji je uzeo iz njezina stana u Benkovcu, a novac je potrošio u kladionici te u Splitu, Šibeniku, Zadru i Zagrebu, gdje se nalazio do uhićenja. Uhićen je nakon što se sa zadarskog kolodvora nakon nekoliko dana javio baki mobitelom i to kada mu je ponestalo novca. Sakić je, kako smo tada doznali u policiji, 30 sati negirao da je ubio majku, a prošao je i poligraf.

Naposljetku je priznao ubojstvo, nakon čega je na pravom katu obiteljske kuće u Stankovcima u cisterni s vodom pronađeno tijelo Divne Morić.

 

Komentara 7

AM
a_morte_i_rossi
11:33 11.10.2011.

psihopat...vidi mu pogled.... to nije ni za lječenje...to je za zid sa mašnom na očima....

DE
denderi
13:11 11.10.2011.

izrod je to ljudskog društva ,zatvoriti balavca da nikad više sunce ne vidi ...

TO
Toni50
19:56 11.10.2011.

Javnost isključena sa suđenja sinu koji je čekićem presudio majci, to je več glupost i hir suda zašto tajno ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije