Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privatizacija Ine

Jarnjak o Polančecovim tvrdnjama: Nikoga nisam i ne bum prodal!

Polančec (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
15.09.2010.
u 11:01

Ministrica Dropulić potvrdila je da je sudjelovala u izradi izmijenjenog ugovora o plinskom biznisu između hrvatske Vlade i MOL-a.

Ministrica graditeljstva, zaštite okoliša i prostornog uređenja Marina Matulović-Dropulić potvrdila je danas da je sa svojim stručnim timom sudjelovala u izradi izmijenjenog ugovora o plinskom biznisu između hrvatske Vlade i MOL-a koji je dio dioničarskog ugovora o načinu upravljanja Inom.

Također je izjavila da je na sjednici Vlade glasovala za taj ugovor i da stoji iza toga i da misli da je ugovor bio dobar za hrvatsku stranu.

Na pitanje novinara znači li to da ona nije u neznanju digla ruku za taj ugovor kao što je svjedočeći pred Povjerenstvom za privatizaciju Ine izjavio ministar financija Ivan Šuker ministrica se Dropulić samo nasmijala dodavši:
– Sve sam rekla.

Uoči predsjedništva Sabora potpredsjednik Sabora i HDZ-a Ivan Jarnjak odbio je odgovoriti tko je govorio istinu svjedočeći pred Istražnim povjerenstvom za Inu – Damir Polančec ili Ivan Šuker. Potvrdio je da je Predsjedništvo HDZ-a razgovaralo o raznim političkim pitanjima pa i o Ini koja je bitno političko pitanje. No dodao je da se razgovaralo o načelnim stvarima, ali ne i o detaljima prodaje Ine.

– Nije se razgovaralo samo o tome treba li ići ili ne u daljnju prodaju Ine. Na predsjedništvu HDZ-a nije se raspravljalo o detaljima u vezi s Inom niti bilo kojom drugom tvrtkom – kazao je Jarnjak.

Jarnjak: Šuker je morao znati detalje
Na upit je li bio upoznat s ugovorom kad se o tome glasovalo u Saboru kratko je kazao da je u tome odluku donosila Vlada, a ne Sabor.

– Nisam nikad rekao da Polančec laže – nastavio je Jarnjak odgovarajući na pitanje čini li mu se da Polančec "mulja". – Mislim da je on radio onako kako je Vlada odlučila, ali te detalje ne znam.

Nije želio odgovoriti na pitanje je li Ivan Šuker znao detalje iz ugovora.

– To pitanje trebate postaviti Šukeru, a ne meni. To je isto kao da njega pitate jesam li ja nešto trebao znati. Kao član Vlade sigurno je znao neke detalje o kojima ne mogu govoriti jer nisam u tome sudjelovao – nastavio je.

Na novinarsko inzistiranje da objasni Šukerovu tvrdnju da je ugovor vidio tek na sjednici Vlade Jarnjak je kazao:
–Pa onda ih je valjda vidio na Vladi. Ponavljam: ne znam jer tamo nisam bio.

"Žalim Polančeca"
Novinare je zanimalo smatra li da je Polančec u pravu kad tvrdi da ga je HDZ izdao?
– Ne znam kako se Polančec osjeća i sigurno mu nije lako i meni ga je žao kao i svakog čovjeka koji se nađe u teškoj situaciji – ustvrdio je Jarnjak dodavši da na to ne može utjecati.

Posebno ga je razljutilo pitanje osjeća li se on kao da je prodao Polančeca.
– To me nemojte pitati. Nikoga nisam i ne bum prodal – nastavio je Jarnjak ustvrdivši da je stao uz građane grada Zagreba za vrijeme prosvjeda za Radio 101 iako se od njega tražilo da stane protiv njih.

Komentara 66

ML
mladazemlja
12:31 15.09.2010.

Je da se titin general još malo miješao u Bih kako bi ga danas zvale Pusićke i slični Hitlerom ili nešto gore. Svi zaboravljaju i izostavljaju Mesića,čovjek umješan u sve i svašta i svi prelaze preko toga ,daju mu lovu,vile plaće od 18 tisuća kn mjesečno itd.

OB
-obrisani-
13:11 15.09.2010.

Nikoga nije i ne bu prodal\', osim pok. Tuđmana i njih pedesetak na čelu sa Markačem, koje osim što je prodal\' je usput i izdal\' !!!.

PR
Protivcenzure
12:10 15.09.2010.

stara je to lopina ljudi moji premazana svim mastima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije