Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubio povjerenje

Japanski premijer podnio ostavku nakon izglasavanja novih zakona

\'Japanese Prime Minister Naoto Kan speaks at an press conference where he outlined the risk of large-scale power outages and the need to save energy after a massive earthquake shut down some atomic p
AFP/JIJI PRESS
26.08.2011.
u 08:12

Ostavka je bila neizbježna za sve nepopularnijeg vođu koji je snažno "testiran" potresom, tsunamijem i nuklearnom katastrofom u ožujku

Japanski premijer Naoto Kan podnio je ostavku zbog koje će njegova država morati izabrati šestog premijera u samo pet godina. Kan je, donosi Telegraph, na mjesto premijera došao u lipnju prošle godine, a mnogi su ga pozivali da podnese ostavku nakon što je njegova popularnost pala na samo 15 posto prema zadnjim anketama. Uz napuštanje premijerske stolice, Kan je dao ostavku i na mjesto predsjednika vladajuće Demokratske stranke Japana (DPJ).

Tijekom vikenda njegovi stranački kolege odradit će unutarstranačku "kampanju" za novog vođu DPJ-a, a kako se doznaje, na Kanovo mjesto želi zasjesti najmanje devet dosadašnjih mu kolega. Stranački izbori održat će se u ponedjeljak, a parlament će pobjednika u utorak potvrditi i kao novog japanskog premijera.

Ostavka je bila neizbježna za sve nepopularnijeg vođu koji je snažno "testiran" potresom, tsunamijem i nuklearnom katastrofom u ožujku te poprilično "zatvorenim" parlamentom. Nakon što je jedva izbjegao izglasavanje nepovjerenja u lipnju, Kan je pristao odstupiti s mjesta premijera nakon izglasavanja triju ključnih zakona - drugog proračuna te zakona o financijama i zakona o obnovljivoj energiji koji su izglasani danas.

Komentara 4

Avatar Jon Snow
Jon Snow
10:08 26.08.2011.

Po Japanskoj logici mi nebi imali ni sabor ni vladu ako je samo nepovjerenje u pitanju :D

DR
drug
10:14 26.08.2011.

Ni oni se ne ubijaju kao prije

Avatar dariodario551
dariodario551
14:16 26.08.2011.

Japanci !- koji zaostali narod, U HR možeš izgubiti povjerenje svih,ukrasti 100 milijardi kuna,ili eura ( svejedno ), možeš ubiti tucet ljudi,izdati domovinu,zlouputrebiti,i ućiniti,tisuću raznih ćuda,protiv vlastitog naroda,ali ostavka se ne daje samo tako, To je Demokracija a ne Japan-daleko im kuća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije